Δίκη Siemens: Στη φυλακή τελικά η Μάρθα Καραβέλα

Δίκη Siemens: Στη φυλακή τελικά η Μάρθα Καραβέλα
Το κτίριο που στεγάζεται ο Άρειος Πάγος Eurokinissi

Το δικαστήριο για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens απέρριψε τελικά το αίτημα της Μάρθας Καραβέλα να εκτίσει την κάθειρξη 13 ετών που της επιβλήθηκε στο σπίτι της, λόγω της προχωρημένης ηλικίας της.

«Όχι» είπε το δικαστήριο στη Μάρθα Καραβέλα καταδικασθείσα για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Siemens, η οποία είχε ζητήσει να εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή κάθειρξης 13 ετών που της επιβλήθηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση ότι η καταδικασθείσα, η σύζυγος της οποίας (Χρ. Καραβέλας) εξακολουθεί να καταζητείται ήδη από το στάδιο της ανάκρισης, είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων και για αυτό θα πρέπει να εκτίσει την ποινή της έγκλειστη. Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπισή της είχε ζητήσει να γίνει χρήση των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες είναι δυνατή η κατ’ οίκον έκτιση σε καταδικασθέντες που έχουν συμπληρώσει το 70ο έτος ηλικίας τους.

Μάλιστα, στο άκουσμα της απόφασης, οι συνήγοροι ανέφεραν ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα σκληρή απόφαση, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήδη η Μαρθα Καραβέλα είναι ελεύθερη τα τελευταία 11 χρόνια. Πλέον, η καταδικασθείσα θα εκτίσει την ποινή της στις φυλακές Θήβας, όπου ήδη έχει μεταχθεί.

Το δικαστήριο διέκοψε για τη 19/12, οπότε και η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά θα εισηγηθεί επί της απόδοσης των κατασχεθέντων και δεμσευμένων περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version