Δίκη Τοπαλούδη: Αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία

Δίκη Τοπαλούδη: Αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία
Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη Eurokinissi

Οι συνήγοροι υπεράσπισης αναμένεται να αγορεύσουν σήμερα, Τετάρτη, επί της ενοχής για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού που έχουν αποδοθεί στους εντολείς τους.

Ένα στάδιο πριν την έκδοση της απόφασης για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη βρίσκεται το Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Το δικαστήριο δεν αποκλείεται να εκδώσει τη δευτεροβάθμια ετυμηγορία του και σήμερα.

Κατά την έναρξη της διαδικασία, το λόγο αναμένεται να λάβουν οι συνήγοροι υπεράσπισης οι οποίοι καλούνται να αγορεύσουν επί της ενοχής για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού που έχουν αποδοθεί στους εντολείς τους. Η ολοκλήρωση των αγορεύσεων, καθώς ήδη η πολιτική αγωγή έχει τοποθετηθεί κατά την προηγούμενη δικάσιμο, θα σημάνει και την απόσυρση των τακτικών δικαστών και των ενόρκων οι οποίοι θα προχωρήσουν σε διάσκεψη για την τελική τους απόφαση. Φυσικά, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η απόφαση να εκφωνηθεί την ίδια ημέρα, πράγμα που εξαρτάται από το ίδιο το δικαστήριο.

Η εισαγγελική πρόταση

Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας υπήρξε «καταπέλτης» κατά των δύο κατηγορούμενων ζητώντας να κηρυχθούν ένοχοι όπως και πρωτόδικα. «Η ανθρωποκτονία τελέστηκε και από τους δυο προκειμένου να σωπάσει η κοπέλα. Αν κάποιος δεν ήθελε, θα καλούσε σε βοήθεια. Η γιαγιά και ο παππούς του ενός ήταν στο ισόγειο. Όλες οι μετέπειτα ενέργειες τους αποδεικνύουν ότι έγιναν όλα από κοινού» επεσήμανε η εισαγγελική λειτουργός κατά την εισήγηση, σχολιάζοντας ότι «αν η Ελένη συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό οικεία βουλήσει θα ζούσε ακόμα και δεν υπήρχε λόγος για όλο αυτό που έγινε. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια δεσμά και ακόμη ποινή κάθειρξης 15 ετών, η οποία ήταν η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, ενώ δεν τους χορηγήθηκε κανένα ελαφρυντικό.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα