Δικηγόρος οικογένειας Λουκμάν: Σκότωσαν ρατσιστικά και τους βρήκαν ελαφρυντικό. Πώς γίνεται αυτό;

Δικηγόρος οικογένειας Λουκμάν: Σκότωσαν ρατσιστικά και τους βρήκαν ελαφρυντικό. Πώς γίνεται αυτό;
Πανό για τον δολοφονημένου μετανάστη από το Πακιστάν Σ. Λουκμάν στο συλλαλητήριο ενάντια σε κάθε ρατσιστική πολιτική Eurokinissi

Οι δύο άνδρες που κατηγορούνται και στη δίκη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν σε 21ένα χρόνια και 5 μήνες για τον φόνο του άτυχου μετανάστη ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας χαρακτήρισε την απόφαση αντιφατική.

Αντιφατική χαρακτήρισε την δικαστική απόφαση για τους δολοφόνους του Σαχζάντ Λουκμάν ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Ο Δημήτρης Ζώτος είπε στο News 24/7 στους 88,6 ότι από τη μια είναι θετικό το ότι για πρώτη φορά δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνωρίζει ρατσιστικό κίνητρο. Από την άλλη όμως δεν διευκρινίστηκε -κατά τον ίδιο- τί ακριβώς έκαναν οι καταδικασθέντες και τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν τα ισόβια.

Οι δύο άνδρες που κατηγορούνται και στη δίκη της Χρυσής Αυγής καταδικάστηκαν σε 21ένα χρόνια και 5 μήνες για τον φόνο του άτυχου μετανάστη.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Ζώτο στην απόφαση κυριαρχούν τα θετικά στοιχεία γιατί όπως είπε δεν ήταν καθόλου δεδομένο το αποτέλεσμα της δίκης. Μέσω της συχνότητάς μας έκανε και αναφορά στην ένταση που δημιουργήθηκε χθες στην αίθουσα κατά το άκουσμα της απόφασης, λέγοντας ότι η Μάγδα Φύσσα που ήταν εκεί λειτούργησε ως ασπίδα για τους αντι-φασίστες.

Θυμίζουμε πως το δικαστήριο αναγνώρισε στους καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν το ελαφρυντικό “της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη” με αποτέλεσμα να “σπάσουν” τα ισόβια.

Συγκεκριμένα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, κατά πλειοψηφία (6-1) αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στους δύο κατηγορουμένους και τους επέβαλε συνολική ποινή στον καθένα 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα