Ο Δήμαρχος Χίου διαμαρτύρεται για "συνωστισμό" στο hot spot της ΒΙΑΛ

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης
Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης YOUTUBE

Με επιστολή του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο δήμαρχος Χίου διαμαρτύρεται για τον υπεράριθμο πληθυσμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο νησί.

Ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτύρεται για τον υπεράριθμο πληθυσμό του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ στο νησί.

«Η κατάσταση στη Χίο εκτραχύνεται κάθε μέρα και περισσότερο. Στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ στην περιοχή του Χαλκειούς, δυναμικότητας 1.100 ατόμων, σήμερα ήδη φιλοξενούνται 3.400 πρόσφυγες και μετανάστες, με τον αριθμό να σημειώνει ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση» σημειώνει ο κ. Κάρμαντσης. «Επιπροσθέτως οι καιρικές συνθήκες χειροτερεύουν, και τα προβλήματα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας του Χαλκειούς αυξάνονται με δραματικούς ρυθμούς».

Με την επιστολή του, ο δήμαρχος Χίου διαβιβάζει και την επιστολή του προέδρου της κοινότητας του Χαλκειούς, «του χωριού που υφίσταται τα πάνδεινα εξαιτίας του προσφυγικού/ μεταναστευτικού» όπως αναφέρει. Ζητά δε, την «άμεση παρέμβαση» του υπουργού, «πριν υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις εξαιτίας του συνωστισμού τόσο μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καταργεί τη live μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου ο νέος δήμαρχος Χίου

Τέλος οι πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Χίου

SHARE:

24Media Network