Δήμαρχος Μυκόνου στο News 24/7: "Οι δρόμοι είναι γεμάτοι οικοδομικά συνεργεία"

Μύκονος - φωτογραφία αρχείου
Μύκονος - φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Απαράδεκτη ήταν, όπως εξηγεί στο News 24/7, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, η εικόνα που επικρατούσε στον νησί, λόγω οικοδομικών εργασιών. Διακόπτονται μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού.

Την διακοπή όλων των οικοδομικών εργασιών για 14 ημέρες στη Μύκονο αποφάσισε η κυβέρνηση και ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς στη συνέντευξη Τύπου στις 18:00, το απόγευμα της Πέμπτης (02/04), μετά το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στο νησί. Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν νέα μέτρα σε περίπτωση που καταγραφούν νέα κρούσματα.

Μιλώντας στο News 24/7 αμέσως μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων για τη Μύκονο, ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε ο ίδιος να σταματήσει κάθε εργασία. "Εδώ και 20 ημέρες που έχουν αρχίσει να λαμβάνονται τα μέτρα από την πολιτεία για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού, έχω ζητήσει να σταματήσει κάθε οικοδομική δραστηριότητα. Αν έβγαινε κανείς μια βόλτα στους δρόμους του νησιού, θα έβλεπε παντού οικοδομικά συνεργεία. Οι κάτοικοι κάθονται στο σπίτι τους αλλά όπου στρίψεις βλέπεις μπετονιέρες. Γίνονται έργα σε ξενοδοχεία, ανακαινίσεις σπιτιών, χτίσιμο νέων οικοδομών... Ό,τι θέλετε". Μάλιστα, εξηγεί πως "Ακόμη και σήμερα το πρωί, μετά τον χθεσινό εντοπισμό του πρώτου κρούσματος, οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από συνεργεία. Έρχονται από όλη την Ελλάδα".

Το βράδυ της Τετάρτης, στη Μύκονο εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού, σε μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε με Super Puma στην Αθήνα και νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο Σωτηρία. Ιχνηλατούνται οι επαφές της, ενώ οι οικείοι της είναι ήδη σε καραντίνα. Πάντως, η ίδια ήταν για ημέρες απομονωμένη, γεγονός που εμπνέει σχετική αισιοδοξία ότι δεν θα έχει εξαπλωθεί ο ιός.

Μετά τον εντοπισμό του κρούσματος, την Πέμπτη συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου και συντάχθηκε επιστολή προς τον πρωθυπουργό με το αίτημα του δημάρχου για διακοπή κάθε οικοδομικής και οικονομικής δραστηριότητας.

"Ζήτησα να ληφθούν άμεσα μέτρα και ευχαριστώ την κυβέρνηση που ανταποκρίθηκε άμεσα" λέει ο κ. Κουκάς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Covid-19, Μύκονος
SHARE:

24Media Network