Δήμητρα της Λέσβου: Μνημόσυνο στο Σύνταγμα – Ένας συγκινητικός αποχαιρετισμός

Δήμητρα της Λέσβου: Μνημόσυνο στο Σύνταγμα – Ένας συγκινητικός αποχαιρετισμός
Στιγμιότυπο από το μνημόσυνο για τη Δήμητρα της Λέσβου facebook: Paola Revenioti

Το απόγευμα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε queer μνημόσυνο στο Σύνταγμα, για να τιμηθεί η μνήμη της Δήμητρας της Λέσβου.

Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε queer μνημόσυνο στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, για να τιμηθεί η μνήμη της αδικοχαμένης Δήμητρας της Λέσβου, μετά από σχετικό κάλεσμα των Πάολα Ρεβενιώτη, Ερωφίλη Κόκκαλη και Βασίλη Θανάση.

Η Πάολα Ρεβενιώτη ανήρτησε φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook από το μνημόσυνο, γράφοντας τα παρακάτω:

“Συγκινήθηκα με την παρουσία νεαρών σήμερα στο κάλεσμα που κάναμε για να αποχαιρετήσουμε την Δήμητρα, έναν άνθρωπο που ούτε κηδεία δεν του έκαναν. Με σεμνότητα, με σεβασμό και με κάποια δάκρυα στα μάτια την αποχαιρετήσαμε. Σας ευχαριστούμε που ήρθατε και τόση τρυφερότητα δώσατε με την παρουσία σας”.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, στις 9 Απριλίου, επί της Λ. Ποσειδώνος, ένα άτομο βρέθηκε νεκρό στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, στην περιοχή του Π. Φαλήρου και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μετά από παράσυρση, χωρίς εγκατάλειψη, από διερχόμενο όχημα.

Στα μέσα Απριλίου από την Τροχαία, που αναζητούσε πληροφορίες από τυχόν μάρτυρες, για την ταυτοποίησή του, αναφέρονταν τα εξής στοιχεία: «Ο ανωτέρω πεζός, ηλικίας περίπου 65-70 ετών, αναστήματος 1,75μ., κανονικής σωματικής διάπλασης, με γκρίζα μαλλιά, φορούσε κατά την ώρα του ατυχήματος λευκό κοντό παντελόνι (σορτς) και κοντομάνικη μπλούζα κόκκινου και κίτρινου χρώματος».

Αργότερα εκδόθηκαν αναζητήσεις και Silver Alert για την Δήμητρα Καλογιάννη, 64 χρόνων, που αγνοούνταν από την Τρίτη 6 Απριλίου από την περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο, η οποία έχει δηλωθεί από τους συγγενείς της ως Δημήτρης Καλογιάννης.

Είχε προηγηθεί μία πρώτη άτυπη αναγνώριση από φωτογραφίες που έδειξαν αστυνομικοί στην Καλλονή Λέσβου στους συγγενείς του θύματος ωστόσο αναμενόταν και η επίσημη ταυτοποίηση μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του που ελήφθησαν από το νεκροτομείο και στα τέλη Μαΐου μετά την δημοσιοποίηση της εξαφάνισής του, εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για διασταύρωση και τυχόν ταυτοποίηση, όπως και έγινε, με μεγάλη όμως καθυστέρηση.

Οι Αρχές προχώρησαν στην προφορική ενημέρωση των συγγενών της 64χρονης Δήμητρας πως βγήκαν τα αποτελέσματα του δακτυλοσκοπικού ελέγχου από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και προέκυψε ταυτοποίηση του νεκρού ατόμου που είχε παρασυρθεί από όχημα στις 9 Απρίλιου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου με τον άνθρωπό τους.

Η “μάχη” για τη στήριξη της κατηγορίας

Έτοιμη να συμβάλει στην απόδοση ευθυνών για τον θάνατο της Δήμητρας της Λέσβου δηλώνει η οικογένεια, η οποία αναμένει τη στιγμή που θα μπορέσει να συμμετέχει ενεργά στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Η οικογένεια αισθάνεται θλίψη και αγανάκτηση γιατί ο άνθρωπος της κείτονταν στο δρόμο για δύο, και παραπάνω, ώρες. Είναι θέμα ηθικής αλλά και για τη μνήμη του ανθρώπου που έφυγε, οι υπαίτιοι να τιμωρηθούν» τόνισε η πληρεξούσια δικηγορος Λίλα Ραγκούση.

Μιλώντας στο NEWS 24/7 ανέφερε ότι έχει δηλώσει την πρόθεση των συγγενών της Δήμητρας να υποστηρίξουν την κατηγορία ως πολιτική αγωγή, όταν το επιτρέψει η δικονομία, ενώ σκοπεύουν να κινηθούν τόσο ποινικά όσο και αστικά σε βάρος των υπαιτίων.

Αν και οι ενέργειες αυτές αναμένεται να ξεκινήσουν μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης για το θανατηφόρο τροχαίο κι αφού το χειρισμό θα έχει αναλάβει η ελληνική Δικαιοσύνη, η οικογένεια έχει ήδη προχωρήσει στο διορισμό τεχνικού συμβούλου για να συντάξει εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης τόσο για το τροχαίο όσο και για την ιατροδικαστική έκθεση που έχει συνταχθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια αναμένεται να αναδείξει -όταν έρθει η σειρά της να τοποθετηθεί- όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το χρόνο που χάθηκε από την ημέρα θανάτου μέχρι σήμερα. «Το γεγονός ότι η νεκροψία – νεκροτομή διενεργήθηκε ύστερα από 40 ημέρες, είναι από μόνο του ένα ζήτημα για το αν έχουν υπάρξει αλλοιώσεις. Όλα μένουν να διευκρινιστούν άμεσα» αναφέρουν πηγές.

“Ξεκάθαρη εγκατάλειψη”

Οι ίδιες δε, υποστηρίζουν πως οι αστυνομικές αρχές έχουν στη διάθεσή τους οπτικοακουστικό υλικό από διάφορες κάμερες της περιοχής στο Παλαιό Φάληρο. Αν και -όπως φαίνεται- σε αυτό δεν περιλαμβάνεται η στιγμή του θα στη φόρου τροχαίου, ωστόσο φέρεται να απεικονίζεται το αυτοκίνητο λίγες στιγμές μετά.

«Ο συλληφθείς δεν αρνήθηκε την κατηγορία όταν προσήχθη και δεν βοήθησε στη διερεύνηση της υπόθεσης. Πρόκειται για ξεκάθαρη εγκατάλειψη» επισημαίνει η Λίλα Ραγκούση προσθέτοντας πως ο συλληφθείς δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια να προσεγγίσει την οικογένεια. Όπως όλα δείχνουν σε αυτό το στάδιο πάντως, φαίνεται πως δεν έγινε καμία ενέργεια για να βοηθηθεί η Δήμητρα αφού χτυπήθηκε, ενώ διερευνάται αν ο δράστης ενήργησε μόνος του μετά το τροχαίο ή είχε τη βοήθεια δικού του προσώπου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα