Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε ως το θύμα παράσυρσης από τον περασμένο Απρίλιο

Δήμητρα της Λέσβου: Ταυτοποιήθηκε ως το θύμα παράσυρσης από τον περασμένο Απρίλιο
Η Δήμητρα της Λέσβου youtube printscreen: Tzeli Hadjidimitriou Cinematographer

Τα ξημερώματα της 9ης Απριλίου ένα ηλικιωμένο άτομο αγνώστων στοιχείων έπεσε θύμα παράσυρσης στην Λ. Ποσειδώνος. Πρόκειται για τη Δήμητρα της Λέσβου. Δόθηκαν οι απαντήσεις από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και ταυτοποιήθηκε μετά από δύο μήνες και ενώ είχε ταφεί ως αγνώστων στοιχείων.

Τραγικός είναι και επισήμως πλέον ο επίλογος στην πολύκροτη υπόθεση εξαφάνισης της Δήμητρας της Λέσβου. Οι Αρχές προχώρησαν στην προφορική ενημέρωση των συγγενών της 64χρονης Δήμητρας πως βγήκαν τα αποτελέσματα του δακτυλοσκοπικού ελέγχου από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. και προέκυψε ταυτοποίηση του νεκρού ατόμου που είχε παρασυρθεί από όχημα στις 9 Απρίλιου στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου με τον άνθρωπό τους.

Η ενημέρωση αυτή ήρθε μετά από δύο μήνες από τον θάνατό του και ενώ ήδη η Δήμητρα είχε ταφεί στην Αττική ως αγνώστων στοιχείων.

Το χρονικό

Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, στις 9 Απριλίου, επί της Λ. Ποσειδώνος, ένα άτομο βρέθηκε νεκρό στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, στην περιοχή του Π. Φαλήρου και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, μετά από παράσυρση, χωρίς εγκατάλειψη, από διερχόμενο όχημα.

Στα μέσα Απριλίου από την Τροχαία, που αναζητούσε πληροφορίες από τυχόν μάρτυρες, για την ταυτοποίησή του, αναφέρονταν τα εξής στοιχεία: «Ο ανωτέρω πεζός, ηλικίας περίπου 65-70 ετών, αναστήματος 1,75μ., κανονικής σωματικής διάπλασης, με γκρίζα μαλλιά, φορούσε κατά την ώρα του ατυχήματος λευκό κοντό παντελόνι (σορτς) και κοντομάνικη μπλούζα κόκκινου και κίτρινου χρώματος».

Αργότερα εκδόθηκαν αναζητήσεις και Silver Alert για την Δήμητρα Καλογιάννη, 64 χρόνων, που αγνοείται από την Τρίτη 6 Απριλίου από την περιοχή του ΨΝΑ Δρομοκαϊτειο, η οποία έχει δηλωθεί από τους συγγενείς της ως Δημήτρης Καλογιάννης.. Έχει ύψος 1,75 και γαλανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κόκκινο πουλόβερ και λευκό παντελόνι».

Είχε προηγηθεί μία πρώτη άτυπη αναγνώριση από φωτογραφίες που έδειξαν αστυνομικοί στην Καλλονή Λέσβου στους συγγενείς του θύματος ωστόσο αναμενόταν και η επίσημη ταυτοποίηση μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων του που ελήφθησαν από το νεκροτομείο και στα τέλη Μαΐου μετά την δημοσιοποίηση της εξαφάνισής του, εστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για διασταύρωση και τυχόν ταυτοποίηση, όπως και έγινε, με μεγάλη όμως καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα