Δημήτρης Κουφοντίνας: Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών απέρριψε το αίτημα για μεταφορά στον Κορυδαλλό

Δημήτρης Κουφοντίνας: Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών απέρριψε το αίτημα για μεταφορά στον Κορυδαλλό
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας EUROKINISSI

Τα δύο διαδοχικά αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, απέρριψε την Πέμπτη η ΚΕΜ

Η Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών απέρριψε την Πέμπτη το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η δικηγόρος του καταδικασθέντος για συμμετοχή στην “17 Νοέμβρη”, Ιωάννα Κούρτοβικ, αναφέρει πως τα δύο διαδοχικά αιτήματα του, απορρίφθηκαν με δύο διαδοχικές αποφάσεις, η δεύτερη θεμελιωμένη επί της πρώτης.

“Με μία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών , που έγινε σήμερα , 11/3 μετά από αλλεπάλληλα αιτήματα  και    οχλήσεις  από την συνήγορο και μετά την δημόσια έκκληση   δεκάδων δικηγόρων προς την   αρμόδια Εισαγγελέα ,  απορρίφθηκαν  αυθημερόν τα δυο διαδοχικά αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού,   με δυο διαδοχικές αποφάσεις   (η δεύτερη μάλιστα θεμελιωμένη επί της πρώτης)”, αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η επιτροπή έκρινε την πρώτη μεταγωγή ως σύννομη και απέρριψε  “την δεύτερη αίτηση  με την επίκληση μεταξύ των άλλων  του επιχειρήματος  ότι  δεν συντρέχει λόγος μεταγωγής  για λόγους υγείας, αφού ο ίδιος  είναι υπαίτιος για την κατάσταση του”.

Σκεπτικό της αποφαση ΚΕΜ 

Tα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι αποδοχής της αίτησης του κρατουμένου. Και αυτό γιατί η ΚΕΜ είχε επικυρώσει στις 4/1/2021 την απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής για έκτακτη μεταγωγή του κρατουμένου από τον Κορυδαλλό στον Δομοκό.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι θα μπορούσε να γίνει δεκτός λόγος περί μη εφαρμογής του νόμου που επικαλείται ο Κουφοντίνας διότι, σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, σε όλες τις αποφάσεις τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Επισημαίνεται ότι ο κρατούμενος δεν μπορούσε να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς αυτές είχαν «κλείσει» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ τονίζεται ότι το συγκεκριμένο Κατάστημα Κράτησης είναι τύπου Α και σ’ αυτό κρατούνται υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης ενώ το κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι τύπου Β’ και κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές.

Η επιτροπή απαντά και ως προς το δευτερο αίτημα της 28ης Φεβρουαρίου που έγινε επίκληση και λόγων υγείας. Και εδώ η αποφαση ειναι απορριπτική, καθώς οπως λέει, δεν συντρέχουν λόγοι υγείας του Δημ. Κουφοντίνα. Κι αυτό γιατί η οποιαδήποτε βλάβη στην υγεία του κρατουμένου είναι αποτέλεσμα της πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας που κάνει. Εξάλλου, αναφέρεται ότι του παρέχεται πλήρης ιατρική φροντίδα σύμφωνα και με την εντολή 69/27-01-2021 του εισαγγελέα Λαμίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα