Δημήτρης Κουφοντίνας: Ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια η πορεία

Δημήτρης Κουφοντίνας: Ολοκληρώθηκε στην Ομόνοια η πορεία

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

Χωρίς ακόμη να έχει βρεθεί λύση στο αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και σήμερα στην πλατεία Συντάγματος και πραγματοποίησαν ως την Ομόνοια πορεία αλληλεγγύης όπως συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες.

Με σύνθημα “Κανένας νεκρός της πείνας απεργός” και ” Να ζήσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, νίκη τώρα στην απεργία πείνας” οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν από τις 18:00 μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη και κινήθηκαν προς την πλατεία της Ομόνοιας.

Φωτογραφία Αρχείου

 

Ενώ οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη, με την δικηγόρο του Δημήτρη Κουφοντίνα να αναμένεται να καταθέσει αίτημα διακοπής ποινής, στο Σύνταγμα, δικηγόροι, φοιτητικοί σύλλογοι, καλλιτέχνες και αλληλέγγυοι πολίτες, με πανό και συνθήματα ζήτησαν  να υλοποιηθεί το αίτημα του κρατούμενου που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια.

Η αστυνομική παρουσία υπήρξε και σήμερα έντονη, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρέθηκαν στην πάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, αλλά και στους γύρω δρόμους, με δυνάμεις της Δράση και ΔΙΑΣ να περιπολούν. “Παρούσες” στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής ήταν  και οι Αύρες της Αστυνομίας.

Οι δικηγόροι και οι φοιτητικοί σύλλογοι σταμάτησαν στην Ομόνοια ενώ οι υπόλοιπο συμμετέχοντες συνέχισαν προς τα Εξάρχεια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα