Δημήτρης Λιγνάδης: Ολοκληρώνεται η τρίτη έρευνα – Έδωσε εξηγήσεις

Δημήτρης Λιγνάδης: Ολοκληρώνεται η τρίτη έρευνα – Έδωσε εξηγήσεις
Ο Δημήτρης Λιγνάδης Eurokinissi

Από τις φύλακες Τρίπολης όπου κρατείται, έδωσε τις εξηγήσεις του ο προφυλακισμένος Δημ. Λιγνάδης, αναφορικά με την τρίτη κατά σειρά δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για βιασμό. Οι επόμενες κινήσεις της Εισαγγελίας

Ένα βήμα πριν “φύγει” από τις εισαγγελικές αρχές είναι η τέταρτη καταγγελία για βιασμό σε βάρος του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, για την οποία ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης έδωσε πριν λίγες ημέρες τις έγγραφες εξηγήσεις του από τις φυλακές της Τρίπολης όπου και κρατείται.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις όπως και έκανε, ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καταθέτοντας ανωμοτί για την νέα καταγγελία που έγινε σε βάρος του αυτή τη φορά από έναν 24χρονο άνδρα. Η διαδικασία αυτή έχει πλέον ολοκληρωθεί και το λόγο έχει η Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Αθήνας, η οποία το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφασίσει την άσκηση ή μη συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για τα αδίκημα του βιασμού κατά του Δημ. Λιγνάδη.

Η δικογραφία βρίσκεται αυτή την ώρα στην κατοχή του εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλου, ο οποίος πρόκειται να αποφανθεί αν συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να διαβιβάσει και αυτή στην 19η τακτική ανακρίτρια, ασκώντας την τρίτη κατά σειρά δίωξη κατά του σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος άνδρας εμφανίστηκε οικειοθελώς ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται τις δικογραφίες κατά του Δημ. Λιγνάδη, υποστηρίζοντας ότι πριν από 7 χρόνια υπήρξε κι εκείνος θύμα βιασμού. Η δικαστική λειτουργός, όπως ορίζει η δικονομία, διαβίβασε την καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, για να την ερευνήσει και να κρίνει αν υπάρχουν επαρκείς αποχρώσεις ενδείξεις για την περαιτέρω διερεύνηση της στο στάδιο της ανάκρισης.

Η κλήση σε απολογία

Μάλιστα, πηγές αναφέρουν ότι η 19η τακτική ανακρίτρια μέχρι σήμερα δεν έχει καλέσει προς απολογία τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη, ούτε για τη δικογραφία για την οποία ήδη έχει ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη από τα τέλη Μαρτίου. Όπως όλα δείχνουν, δεν αποκλείεται η δικαστική λειτουργός να αναμένει τις ενέργειες των εισαγγελικών αρχών, προκειμένου -εφόσον ασκηθεί νέα δίωξη- να καλέσει τον Δημ. Λιγνάδη να απολογηθεί και για τις δύο υποθέσεις συνολικά, αφού ο κατηγορούμενος θα πρέπει να μεταχθεί από την Τρίπολη για το σκοπό αυτό.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο σκηνοθέτης έχει κρατήσει στάση άρνησης απέναντι στις κατηγορίες των νεαρών ανδρών αλλά και της ελληνικής Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για “μυθεύματα” και για “στρατευμένους μάρτυρες”. Συγκεκριμένα, για τρίτο καταγγέλλοντα, η μήνυση του οποίου οδήγησε στη δίωξη του Μαρτίου για το κακούργημα του βιασμού, ο Δημ. Λιγνάδης έχει υποστηρίξει ότι δεν τον έχει συναντήσει ποτέ του.

Αντίθετα, ο νεαρός άνδρας περιγράφει τη γνωριμία τους, αναφέροντας ότι οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2018 στην πλατεία Αγίου Παύλου, ενώ συνέχισαν την κουβέντα τους και στο διαμέρισμα του κατηγορούμενου. “Ένιωσα το σώμα μου να πυρακτώνεται, το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι μου, θόλωσε η όραση μου και άρχισα να χάνω την αίσθηση του περιβάλλοντος. Σωριάστηκα λιπόθυμος στον καναπέ. Όταν ξύπνησα, δεν ξέρω πόση ώρα είχε περάσει, βρέθηκα ξαπλωμένος στον καναπέ και γυμνός από τη μέση και κάτω….Ζαλισμένος όπως ήμουν και χωρίς να έχω επανακτήσει πλήρως τον έλεγχο των αισθήσεων μου, τον ρώτησα «τι έγινε», τι μου έκανες;» κι αυτός με σαρκαστικό ύφος μου απάντησε «έλα τώρα που δε σ’ άρεσε»….. Ουρλιάζοντας του είπα «ρε π…., τι μου έκανες ρε κ….» και ταυτόχρονα με όση δύναμη είχα του έριξα ένα πολύ δυνατό χαστούκι” υποστήριξε χαρακτηριστικά ο καταγγέλλων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version