Δημήτρης Πολύτιμος: Πέθανε ο γηραιότερος Έλληνας ροκάς

Δημήτρης Πολύτιμος: Πέθανε ο γηραιότερος Έλληνας ροκάς
Ο Δημήτρης Πολύτιμος Facebook (Γιώργος Νταλάρας)

Άνθρωπος με τη ροκιά στο πετσί του, ιδρυτής του πρώτου rock συγκροτήματος της Ελλάδας, είχε ανοίξει την ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα το 1967. Ο Δημήτρης Πολύτιμος έφυγε από τη ζωή στα 88 του χρόνια.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 88 ετών, ο εμβληματικός ρόκερ Δημήτρης Πολύτιμος.

Πρόκειται για θρύλο της ελληνικής ροκ σκηνής. Είναι ο πιανίστας που έκανε support στους Rolling Stones το 1967, ο άνθρωπος που φιλοξένησε τον Έρικ Κλάπτον, φίλος των Δημήτρη Πουλικάκου και Άλκη Παναγιωτίδη…

Τον απολαύσαμε στην τελευταία σκηνή της ταινίας “Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμη”, όπου κλείνει την πόρτα και πέφτουν τα γράμματα.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος ίδρυσε το απόλυτο ροκ συγκρότημα της δεκαετίας του ’60, τους M.G.C., αρχικά που σημαίνουν Modern Greek Combo, ονομασία που έδωσε στο γκρουπ ο Ντίνος Ηλιόπουλος! Άφησαν τρία 45άρια με σπάνιες, σήμερα, ηχογραφήσεις.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ogdoo.gr ήταν ο άνθρωπος που διέκρινε το ταλέντο του Δημήτρη Πουλικάκου ως περφόρμερ και τον παρότρυνε από μπασίστας να γίνει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος. Η κοινή τους πορεία και φιλία μετρά περισσότερες από 6 δεκαετίες.

Ο Δημήτρης Πολύτιμος ήταν ο άνθρωπος που ήταν παρόντας στα μεγάλα rock μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα. Έπαιξε με τους M.G.C. ανοίγοντας την ιστορική συναυλία των Rolling Stones στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1967, συμμετείχε στην ισοτρική ηχογράφηση «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Η Ποπ στην Αθήνα» το 1971, με τους Εξαδάκτυλος, στο δίσκο «Φλου» του Παύλου Σιδηρόπουλου με τους Σπυριδούλα το 1979, στο «Μεταφοραί Εκδρομαί ο Μήτσος» του Δ. Πουλικάκου το 1976, στην ιστορική συναυλία «Crazy Love στου Ζωγράφου» και στο δίσκο επίσης του Δ. Πουλικάκου με φίλους το 1979, έπαιξε με τους Socrates στις θρυλικές εμφανίσεις τους στο Κύτταρο και τις «Blues Πέμπτες» την περίοδο 1979-82, ενώ έπαιξε blues επιπέδου με τους Drifting Around επί μια δεκαετία (1995-2004) με τους Ανδρέα Γκομόζια, Ερρίκο Κακαρά, Μάκη Σιάτρα (αρχική σύνθεση).

Γιώργος Νταλάρας: “Ένας πολύ καλός μουσικός ένας πολύτιμος άνθρωπος”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα