Δήμος Αθηναίων: Σε εξέλιξη έλεγχοι για την ασφάλεια σε παιδικές χαρές

Δήμος Αθηναίων: Σε εξέλιξη έλεγχοι για την ασφάλεια σε παιδικές χαρές
Ο Κώστας Μπακογιάννης INTIME NEWS

"Η ευθύνη βαραίνει εμένα" τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ. Μπακογιάννης αναφορικά με το προ ημερών ατύχημα που είχε νήπιο σε παιδική χαρά στα Εξάρχεια.

Εκτεταμένοι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει για την ασφάλεια σε όλες τις παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα (3/05), οι έλεγχοι αυτοί είχαν ξεκινήσει πριν το ατύχημα που συνέβη σε νήπιο σε παιδική χαρά των Εξαρχείων. Ο κ. Μπακογιάννης, μιλώντας στη συνεδρίαση, τόνισε ότι η ευθύνη βαραίνει εκείνον.

«Είναι του δημάρχου», είπε συγκεκριμένα και ευχήθηκε με τα έργα ανακατασκευής των παιδικών χαρών που έχουν ξεκινήσει «να μη χρειαστεί ποτέ να κάνουμε ξανά τέτοια συζήτηση». Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε εξαρχής «πάρα πολύ σοβαρό το θέμα» και όπως είπε «η Παρασκευή ήταν μια σοκαριστική ημέρα για εκείνον». Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, στα σχεδόν τρία χρόνια της θητείας του, από τις 82 παιδικές χαρές της Αθήνας έχουν ανακατασκευαστεί ήδη οι 24 ενώ άλλες δώδεκα έχουν δημοπρατηθεί και άμεσα συμβασιοποιούνται οι εργολαβίες για να ξεκινήσουν. Επίσης έχει διασφαλιστεί η κατασκευή τριών νέων παιδικών χαρών, η ανακατασκευή άλλων δυο με χορηγίες ενώ ολοκληρώνονται οι μελέτες για την ανακατασκευή ακόμη δεκατριών. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 6,4 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα σ΄εξέλιξη, είπε, ότι είναι και η ανακατασκευή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ανοιχτών γηπέδων του δήμου. Από τα 115 τα 17, ανέφερε, έχουν ήδη ανακατασκευαστεί και οι συμβάσεις των έργων για άλλα ογδόντα θα υπογραφούν τις επόμενες ημέρες. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος, στην τοποθέτηση του, επισήμανε ότι η παιδική χαρά που έγινε το ατύχημα ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και ο Οργανισμός Πολιτισμού – Άθλησης – Νεολαίας του δήμου που είναι υπεύθυνος ενώ στο Τεχνικό του Πρόγραμμα έχει από το 2021, 1 εκατ. ευρώ για προμήθεια οργάνων κλπ, δεν έχει δαπανήσει μέχρι τώρα ούτε ένα ευρώ, απ΄αυτά. «Αν και υπάρχουν πόροι δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει στις παιδικές χαρές της πόλης» τόνισε.

Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο δημοτικός σύμβουλος, Χάρης Βουρδουμπάς, κατήγγειλε ότι το συγκεκριμένο ατύχημα δεν είναι το μοναδικό και ότι έχουν γίνει κι άλλα. Επίσης υπογράμμισε ότι «αναδεικνύει πόσο σημαντικά είναι η ασφάλεια και ο έλεγχος των υποδομών», ενώ, η αιτία, πρόσθεσε, ότι είναι η υποστελέχωση του δήμου. «Δεν υπάρχει προσωπικό στο δήμο για να κάνει συστηματικούς ελέγχους και συντηρήσεις στις παιδικές χαρές» ανάφερε και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνου ενώ ο επικεφαλής της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα», Παναγιώτης Κεφαλληνός, ζήτησε μεταξύ άλλων, την άμεση λήψη μέτρων ώστε να είναι ασφαλείς οι υποδομές του δήμου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα