Δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα ΝΔ. "Όχι" στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2007- ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ EXIT POLL  ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2007- ΚΑΛΠΗ ΓΙΑ EXIT POLL ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΑΤΙ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Παραμένει πρώτη η ΝΔ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Την αποχώρησή της από την κυβέρνηση πληρώνει η ΔΗΜΑΡ. Αντίθετοι με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας οι πολίτες

Ισχνό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα "Επενδυτής".

Ως προς την εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 29,1% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 28,7%, η Χρυσή Αυγή με 13,1%, το ΠΑΣΟΚ με 7,3%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι ΑΝΕΛ με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ με 3,2% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,2  %.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει το 6,5%, ενώ εντύπωση προκαλεί η πτώση της ΔΗΜΑΡ, που φαίνεται ότι πληρώνει την αποχώρησή της από την κυβέρνηση.

Ως προς την παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 51% έναντι 34% του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ως συνήθως ο "κανένας" με 43% και ακολουθεί ο Α. Σαμαράς με 30% και ο Αλέξης Τσίπρας με 12%.

Κατά της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας

Όσον αφορά τις αποχωρήσεις στο δημόσιο το 47% θεωρεί ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων, ωστόσο το 50% αντιτίθεται στις απολύσεις.

Σε ερώτηση για τη Δημοτική Αστυνομία, οι απαντήσεις είναι περισσότερο ξεκάθαρες. Το 62% διαφωνεί με την κατάργησή της και μόλις το 32% συμφωνεί.

Τέλος, το 57% θεωρεί τις μεταρρυθμίσεις, πολιτική κατά των ασθενέστερων στρωμάτων και το 40% πιστεύει ότι πρέπει να συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση.

SHARE:

24Media Network