Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Βουλή Eurokinissi

Πώς αποτιμούν οι πολίτες τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και τον ένα χρόνο του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Θετικά αποτιμά η πλειοψηφία των πολιτών τη διακυβέρνηση της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της εταιρίας Pulse RC για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά με χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου σε δείγμα 1.305 ατόμων, το διάστημα 6 έως 8 Ιουλίου 2020.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με το 48% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα. Η ΝΔ διευρύνει την «ψαλίδα» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μεγάλη είναι και η συσπείρωση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος. Η αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη, φαίνεται πως δεν μένει ανεπηρέαστη από τις καταγγελίες Καλογρίτσα, ενώ αρνητικά αποτιμούν τα πεπραγμένα της από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδόν 7 στους 10 ερωτηθέντες.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, η ΝΔ προηγείται κατά 19 μονάδες με 43% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πέρσι το ίδιο διάστημα ήταν στις 8 μονάδες. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν Χρυσή Αυγή (1%) και Έλληνες για την Πατρίδα (1%). Στο 7,5% οι αναποφάσιστοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα