Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος – Διαπιστώθηκαν προβλήματα ασφαλείας

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος – Διαπιστώθηκαν προβλήματα ασφαλείας
INTIME

Κατά τον έλεγχο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας και Υγείας Πειραιά, διαπιστώθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο προβλήματα άμεσα και επείγοντα, τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν θέτουν εν αμφιβόλω την ομαλή παναλειτουργία της σκηνής

Ολοκληρώθηκε από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας και Υγείας Πειραιά η διενέργεια ελέγχου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου την Κυριακή κατέρρευσε η σκηνή στη διάρκεια πρόβας μαθητών του μουσικού σχολείου Πειραιά. Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα δύο μαθήτριες να τραυματιστούν στα πλευρά και στον θώρακα, μία εκ των οποίων υπέστη σοκ.

Κατά τους ελέγχους στον χώρο του θεάτρου (σ.σ.: οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκπροσώπων του  Σωματείου Ελλήνων Τεχνικών Θεάτρου, του Σωματείου Τεχνικών Απασχολούμενων σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις και της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος) διαπιστώθηκαν προβλήματα τόσο άμεσα και επείγοντα, τα οποία αν δεν αντιμετωπιστούν θέτουν εν αμφιβόλω την ομαλή παναλειτουργία της σκηνής, όσο και τεχνικά ζητήματα διαχείρισης και συντονισμού.

Το κλιμάκιο των ελεγκτών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά ζητεί από τη διοίκηση του θεάτρου να προσκομίσει τη μελέτη της πρόσθετης κατασκευής κάλυψης στο μπροστινό μέρος της σκηνής, καθώς και να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του φωτισμού ασφαλείας και της σήμανσης.

Στις γενικότερες παρατηρήσεις καταγράφηκαν τεχνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα βιβλία συντήρησης, πιστοποίησης καλής λειτουργίας, υποδείξεων του ιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας καθώς και διευθέτησης του χώρου της πλατείας.

Ακολουθεί το πόρισμα του ελέγχου επιθεώρησης εργασίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπως γνωστοποιήθηκε από τα εργατικά και καλλιτεχνικά σωματεία:

«Σήμερα το πρωί, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από κλιμάκιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας και Υγείας στην Εργασία Πειραιά με την παρουσία μας. Ο έλεγχος διήρκησε από τις 10:00 έως τις 12:30. Στο Δελτίο Ελέγχου που εκδόθηκε, αποτυπώθηκαν τα προβλήματα σε δύο κατηγορίες α) τα άμεσα και επείγοντα που σχετίζονται με την επαναλειτουργία της σκηνής και β) παρατηρήσεις οι οποίες πρέπει να υλοποιηθούν.

Α. Επείγοντα

– Να προσκομισθεί η Μελέτη της πρόσθετης κατασκευής κάλυψης στο μπροστινό μέρος της σκηνής.

– Να αποκατασταθούν ο φωτισμός ασφαλείας και η σήμανση.

– Να διευθετηθούν, να απομακρυνθούν περιττά σκηνικά και βοηθητικά αντικείμενα από τη σκηνή.

Β. Στις γενικότερες παρατηρήσεις καταγράφηκαν τεχνικά ζητήματα που πρέπει να διορθωθούν και διοικητικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα βιβλία συντήρησης, πιστοποίησης καλής λειτουργίας, υποδείξεων του ιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας καθώς και διευθέτησης του χώρου της πλατείας, τα οποία πρέπει να προσκομιστούν όπως η γραπτή εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου.

Η υγεία και η ασφάλεια των χώρων εργασίας είναι αδιαπραγμάτευτα.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα