Διονύσης Σιμόπουλος: Το τελευταίο “αντίο” στον σπουδαίο αστροφυσικό

Διονύσης Σιμόπουλος: Το τελευταίο “αντίο” στον σπουδαίο αστροφυσικό
Η κηδεία του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου Eurokinissi

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης στου Παπάγου πραγματοποιήθηκε η κηδεία του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου, που έφυγε από την ζωή την Κυριακή.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης στου Παπάγου την Τρίτη, για να πουν το τελευταίο “αντίο” στον αστροφυσικό και επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύση Σιμόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Διονύσης Σιμόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών το βράδυ της Κυριακής (07/08), σκορπίζοντας θλίψη στην επιστημονική κοινότητα.

Η κηδεία του αστροφυσικού Διονύση Σιμόπουλου Eurokinissi

Ο πολυβραβευμένος επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου σε μία συγκλονιστική συνέντευξη μίλησε ανοιχτά για τη μάχη του με τον καρκίνο, αναφέροντας τότε μάλιστα πως δεν το γνωστοποίησε για να τον λυπηθεί κανείς αλλά για να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

«Δεν το ανακοίνωσα για να με λυπηθεί κανείς – εδώ δεν λυπάμαι εγώ τον εαυτό μου – αλλά βοηθήθηκε κόσμος. Δεν ξέρω που είναι ο φόβος», είχε δηλώσει, σημειώνοντας ότι ακολούθησε τις πιεστικές παροτρύνσεις δυο φίλων του γιατρών, οι οποίοι του ζήτησαν να δημοσιοποιήσει την περιπέτειά του, προκειμένου – επειδή είναι γνωστός – να βοηθήσει ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version