Δίωξη για εγκληματική οργάνωση κατά Λαυρεντιάδη

Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης EUROKINISSI

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα, ερευνά αν πράγματι υπήρξε ζημία που υπερβαίνει τα 115 εκατομμύρια ευρώ.

Αντιμέτωποι με τα αδικήματα της απάτης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και ακόμη 11 άτομα για την υπόθεση της ELFE Ελληνικά Χημικά Λιπάσματα.

Η υπόθεση αφορά στη ζημία τη επιχείρησης η οποία φέρεται να ξεπερνά τα 115 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη μήνυση της ΔΕΠΑ το 2017, η οποία προκάλεσε την έρευνα, ο Λ. Λαυρεντιάδης, ιδιοκτήτης της ELFE, κατηγορούνταν για συνειδητή προσπάθεια να επαυξήσει με διάφορες μεθοδεύσεις τη περιουσιακή ζημία της ΔΕΠΑ.

Συγκεκριμένα, οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καταγγέλθηκε πως καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές διαφόρων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες ήταν συνδεδεμένες με την ELFE, με αποτέλεσμα το χρέος να διογκώνεται χωρίς καμία προοπτική είσπραξής του. Τα χρέη φέρονταν να αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. ευρώ μόνο τους τελευταίους 18 μήνες, καθώς η ELFE βρισκόταν σε καθεστώς προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Όπως αναφερόταν, η ELFE αμφισβητούσε δικαστικώς την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΔΕΠΑ με την οποία είχε οριστεί πως η Πρώτη θα συνέχιζε να λαμβάνει αέριο υπό την προϋπόθεση της προεξόφλησης κάθε προμήθειας με την κατάθεση μετρητών και επιταγών πελατών που δεν θα είναι συνδεδεμένες με την εταιρεία του Λαυρεντιάδη. Κι αυτό όπως αναφερόταν προκειμένου να κερδίζει χρόνο. Πλέον το λόγο έχει ο ανακριτής, ο οποίος εδώ και μερικεές εβδομάδες χειρίζεται την υπόθεση.

SHARE:

24Media Network