Διπλή έρευνα κατά Φουρθιώτη για απόπειρα εκβίασης και οικονομικής απάτης

Διπλή έρευνα κατά Φουρθιώτη για απόπειρα εκβίασης και οικονομικής απάτης
Ο Μένιος Φουρθιώτης PAPADAKISPRESS

Προκαταρκτική εξέταση διενεργεί τόσο η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας όσο και η Οικονομική Εισαγγελία, στο πλαίσιο της οποίας διερευνάται σειρά κακουργηματικών πράξεων.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας προκάλεσαν οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το Μένιο Φουρθιώτη, η οποία ξεκίνησε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση για να εξακριβωθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρα εκβίασης.

Λίγες μόνο ώρες μετά τις κυβερνητικές διαρροές ότι η Δικαιοσύνη θα αναλάβει να διαλευκάνει την “υπόθεση Φουρθιώτη”, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας. Αφορμή στάθηκαν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με τις οποίες ο Μ. Φουρθιώτης επεδίωξε να εισπράξει μεγάλα ποσά μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον ίδιο και για συνεργάτες του, παρά τον υψηλούς μισθούς που λάμβαναν. Μάλιστα, κατά τον τότε υπουργό, αυτό οδήγησε στο να θεσπιστεί πλαφόν για την μισθολογική στήριξη, ενώ δεν υπήρξε εμπλοκή των δικαστικών αρχών, καθώς δεν καταβλήθηκαν ποτέ τα χρήματα.

“Είµαι έξω φρενών µε αυτό τον τύπο. Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε µπράβους. Απειλούσε γενικούς γραµµατείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάµε για παρακµή” είχε πει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.

Η έρευνα ανατέθηκε στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας, υπό την εποπτεία της εισαγγελέως πρωτοδικών Χαϊδως Ζουγρή.

Ο οικονομικός εισαγγελέας

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, ήδη ο Μ. Φουρθιώτης ελέγχεται από την ενοποιημένη Οικονομική Εισαγγελία και Εισαγγελία Διαφθοράς, σχετικά με τις οικονομικές δραστηριότητες του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να εξετάσουν όλα τα δεδομένα για το «φορολογικό» προφίλ του Μ. Φουρθιώτη, ώστε άμεσα τα στοιχεία να διαβιβαστούν προς εξέταση στο πλαίσιο της έρευνας.

Μεταξύ των διερευνώμενων πράξεων είναι αυτές της απόπειρας απάτης και απάτης, σχετικά και πάλι με το προγράμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και τον τρόπο με τον οποίο ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να προσπάθησε να εισπράξει χρήματα.

Από την πλευρά του ο Μ. Φουρθιώτης σε δήλωσή του μιλά μεταξύ άλλων για “παραπληροφόρηση του κοινού η οποία είναι απόρροια διαρροών και ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών” υποστηρίζοντας ότι “το λόγο έχει η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη στην οποία έχω προσφύγει και εμπιστεύομαι απόλυτα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα