Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Εξιτήριο παίρνουν οι δύο τραυματίες της φονικής επίθεσης

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Εξιτήριο παίρνουν οι δύο τραυματίες της φονικής επίθεσης
Από το σημείο που έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Stringer / SOOC

Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τους δύο τραυματίες της φονικής επίθεσης στη Χαριλάου, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος. Το ιατρικό ανακοινωθέν.

Εξιτήριο από τη Δ’ χειρουργική κλινική του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» παίρνουν σήμερα τα δύο νεαρά παιδιά που τραυματίστηκαν στη φονική επίθεση στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, οι δύο τραυματίες, φίλοι του 19χρονου, «διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Γ. Παπανικολάου” κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας την 01/02/2022 και εισήχθησαν στη Δ’ Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ».

Η δε κατάσταση της υγείας τους «είναι σταθερή και βρίσκονται εκτός κινδύνου», ενώ εξέρχονται σήμερα από το νοσοκομείο με ιατρικές οδηγίες.

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Για ανθρωποκτονία με δόλο κατηγορείται ο 23χρονος

Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον 23χρονο φερόμενο ως δράστη της δολοφονικής επίθεσης του 19χρονου Άλκη στη Χαριλάου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το seleo, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, επίθεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία με επικίνδυνα μέσα.

Στη συνέχεια τον παρέπεμψε σε ανακριτή για να απολογηθεί από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα.

Δεύτερη δικογραφία τον συνδέει με την έρευνα σε σύνδεσμο

Στο μεταξύ, εις βάρος του 23χρονου, αλβανικής καταγωγής, σχηματίστηκε και δεύτερη δικογραφία, η οποία συνδέεται με τις έρευνες που διενήργησε η αστυνομία, μετά το φονικό, σε σύνδεσμο οπαδών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, του οποίου φέρεται να είναι μέλος.

Με βάση τη δικογραφία αυτή, ο εισαγγελέας τού απήγγειλε κατηγορίες για μία σειρά από πλημμεληματικές πράξεις και τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου οδηγήθηκε μετά την προθεσμία που έλαβε από τον Ανακριτή.

Οι συνδεόμενες με τα ευρήματα στον σύνδεσμο πράξεις αφορούν τα παρακάτω: λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη, κατοχή κροτίδων, παράνομη οπλοκατοχή και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Ταυτοποιήθηκαν οι συνεργοί του

Παράλληλα, πολύ κοντά στους συνεργούς του 23χρονου βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει δράστες της δολοφονικής επίθεσης, οι οποίοι ήταν μαζί με τον 23χρονο στο αυτοκίνητο.

Κρίσιμος αποδείχθηκε ο ρόλος του οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στη γειτονιά όπου σημειώθηκε η επίθεση, αλλά και η κατοπινή αξιοποίηση πληροφοριών μέσα από το χώρο των οργανωμένων οπαδών.

Σε ό,τι αφορά τους συνεργούς του 23χρονου, πρόκειται για σεσημασμένους οπαδούς, συλληφθέντες και αυτοί -όπως ο βασικός κατηγορούμενος- για χουλιγκανισμό, οι οποίοι όμως έχουν βεβαρημένο ποινικό παρελθόν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα