Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η ιατροδικαστική εξέταση – Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η ιατροδικαστική εξέταση – Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
Το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος φίλος του Άρη EUROKINISSI

Βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις εκτός από μαχαιριές έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τη δολοφονία του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν, να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου, από ομάδα ατόμων που όπως όλα δείχνουν είχαν οπαδικά κίνητρα.

Η επίθεση σε βάρος του 19χρονου και των δύο φίλων του επίσης 19 και 20 ετών σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, επί της οδού Γαζή, στην περιοχή του Χαριλάου, στην Θεσσαλονίκη.

Άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα, σταμάτησαν απότομα μπροστά τα παιδιά που περπατούσαν στον δρόμο και τους επιτέθηκαν με αιχμηρά αντικείμενα.

Ο άτυχος 19χρονος έχασε την ζωή του από την άγρια επίθεση, ενώ οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν ελαφρά τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».

Οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή. Από την ευρύτερη περιοχή η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 15 υπόπτων για τους οποίους δεν προέκυψε κάτι και τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός από έναν 27χρονο που συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Ενδεικτικό της αγριότητας που επέδειξαν οι δράστες το πόρισμα της νεκροψίας

Ενδεικτική της βαρβαρότητας και της μανίας που επέδειξαν οι δράστες έναντι του θύματός του είναι οι συνθήκες θανάτου του όπως καταλήγει η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στον 19χρονο, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του ΑΠΘ.

Το θύμα έφερε τρία τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και στα δύο κάτω άκρα χωρίς να υπάρχει τρώση αρτηρίας και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που συνδυαστικά επέφεραν τον θάνατό του.

Οι αστυνομικοί συγκεντρώνουν και αναλύουν βιντεοληπτικά υλικά από την γύρω περιοχή, ενώ λόγω του πανδαιμόνιου που επικράτησε στο σημείο, αρκετές καταθέσεις δίνουν μία συγκεχυμένη εικόνα ως προς τον ακριβή αριθμό των δραστών, που φαίνεται να είναι μάλλον 7-8 άτομα. Από το σημείο βρέθηκε, κατασχέθηκε και εστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση ένα αιχμηρό αντικείμενο ώστε να εξεταστεί αν χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Προσαγωγές και εξέταση ατόμων από το οπαδικό χώρο, συνεχείς καταθέσεις και βοήθεια από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια έχουν επιστρατευθεί ώστε να μπορέσει το συντομότερο δυνατόν η Αστυνομία να φτάσει στα ίχνη των δραστών, με την Ασφάλεια να έχει ρίξει όλο της το βάρος στην σύντομη εξιχνίαση αυτής της υπόθεσης.

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει: «Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (01-02-2022) στην περιοχή Χαριλάου σε υπαίθριο χώρο, έπειτα από επίθεση άγνωστων ατόμων τραυματίστηκε θανάσιμα 19χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ομάδα ατόμων προσέγγισε παρέα νεαρών και έπειτα από ερώτηση σχετικά με την αθλητική ομάδα που υποστηρίζουν, εξαπέλυσαν εναντίον τους επίθεση με αιχμηρά αντικείμενα και θλώντα όργανα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τον 19χρονο και δύο ακόμη άτομα και τους μετέφεραν σε νοσοκομείο της πόλης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώτου. Πραγματοποιήθηκαν 15 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων ένας 27χρονος ημεδαπός συνελήφθη για κατοχή ναυτικού πυρσού.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα