Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Πράξη ευσυνειδησίας η παρέμβαση του Αρείου Πάγου, αναφέρει η πολιτική αγωγή

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος
Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος EUROKINISSI

Ο Νίκος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρονται στην παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την απόφαση κατά του Κορκονέα, κάνοντας λόγο για μία «πράξη καθήκοντος» που αποτελεί δικαίωση της πολιτικής αγωγής.

Δικαίωση της αντίδρασης της πολιτικής αγωγής ενάντια στην «προκλητική», όπως τη χαρακτήρισαν, απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Επ. Κορκονέα κάνουν λόγο οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλεξ. Γρηγορόπουλου, σε δήλωσή τους στο News 24/7, λίγη ώρα μετά την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι, Νίκος και Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε μία κοινή δήλωσή τους, αναφέρουν πως θα προχωρήσουν και εκείνοι σε ενέργειες προκειμένου να υποστηριχθεί η αναίρεση υπέρ του νόμου, ενώ χαρακτηρίζουν «πράξη καθήκοντος και ευσυνείδητης λειτουργίας» την ενέργεια του Αρείου Πάγου. Τέλος, καλούν την κοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε συνεχή επαγρύπνηση, υποστηρίζοντας πως η δημοσιότητα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην παρέμβαση του ανωτάτου δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ύστερα από 2,5 χρόνια διαδικασίας, επέβαλε ποινή κάθειρξης 13 ετών στον Επ. Κορκονέα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο. Ο ειδικός φρουρός, από το χέρι του οποίου έχασε τη ζωή του ο 14χρονος Αλεξ. Γρηγορόπουλος, έλαβε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, με αποτέλεσμα μία ημέρα αργότερα να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείτο μετά την ισόβια ποινή κάθειρξης που είχε επιβάλει το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Ολόκληρη η δήλωση των πληρεξουσίων δικηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου έχει ως εξής:

«Η ενέργεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ζητήσει την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας αποτελεί δικαίωση της αντίδρασης της πολιτικής αγωγής, αλλά και της κοινωνίας σε αυτήν την προβληματική, προκλητική και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας απόφαση. Το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης και την άμεση δική μας αντίδραση σε αυτή, ζητεί να ενημερωθεί για το ακριβές σκεπτικό του δικαστηρίου συνιστά πράξη καθήκοντος και ευσυνείδητης λειτουργίας του.

Από τη πλευρά της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα υποβάλουμε και περαιτέρω επιχειρήματα για την αναίρεση της απόφασης τόσο στο στάδιο αυτό όσο και αφού γίνει γνωστό το γραπτό σκεπτικό, που, όποιο κι αν είναι, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόφαση.

Θεωρούμε ότι η δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση μετά την απαγγελία της απόφασης έδρασε καταλυτικά στην αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών αποφυλάκισης του Κορκονέα και θεωρούμε σημαντικό για την αποκάλυψη της αλήθειας οι πολίτες να συνεχίσουν να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην υπόθεση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γρηγορόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Παρέμβαση Αρείου Πάγου για Κορκονέα - Εξετάζει νέα δίκη

Ρωμανός για Κορκονέα: Τα καμμένα αμάξια χρήζουν αυστηρότερης ποινής από μια κρατική δολοφονία

Ο Σαραλιώτης μπορεί να επιστρέψει στην Αστυνομία

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Σαραλιώτης: Νιώθω δικαιωμένος - Δεν έφταιξα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Ο Κορκονέας, η καθαρίστρια και ο Καλαμπόκας

SHARE: