Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας του για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας του για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Στο σημείο που ο Επαμεινώνδας Κορκονέας δολοφόνησε με το όπλο του τον 15χρονο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, τη νύχτα της 6ης Δεκέμβρη του 2008, συγκεντρώθηκαν πολίτες που διαμαρτύρονται για την απόφαση του δικαστηρίου και την αποφυλάκιση του δολοφόνου. Περιορισμένης έκτασης επεισόδια μετά την πορεία στα Εξάρχεια.

Με τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην συγκέντρωση να είναι αυτά του "Δεκέμβρη του 2008" και ένα πανό που γράφει τη λέξη "Δολοφόνοι", περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μετά την πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Εφετείου Λαμίας για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, που τον οδήγησε στην αποφυλάκισή του πριν δύο ημέρες.

Διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας του για την αποφυλάκιση Κορκονέα
Διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας του για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Η "Πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη" που κάλεσε σε συγκέντρωση στην διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα, τονίζει πως "η απόφαση του Μεικτού Εφετείου Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονείς ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά. Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας.

Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι. Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί. Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους".

Επεισόδια με πέτρες και μολότοφ στα Εξάρχεια

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη της πορείας, αργά το βράδυ στα Εξάρχεια. Ομάδα 50 ατόμων κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ πετώντας πέτρες και μολότοφ.

Στο σημείο βρίσκοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Επεισόδια στα Εξάρχεια
Επεισόδια στα Εξάρχεια EUROKINISSI
Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο EUROKINISSI
Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
Επεισόδια στα Εξάρχεια μετά την πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο EUROKINISSI
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γρηγορόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αποφυλακίστηκε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας

Γυμνασιάρχης Γρηγορόπουλου για Κορκονέα: Μην ξεχάσεις ποτέ τον φονιά του αδελφού μου

Σαραλιώτης: Νιώθω δικαιωμένος - Δεν έφταιξα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

SHARE: