Υπόθεση Κατσίφα: Αξιωματικός της ΕΛΑΣ μεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία

Υπόθεση Κατσίφα: Αξιωματικός της ΕΛΑΣ μεταβαίνει σήμερα στην Αλβανία
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Το αίτημα καθυστέρησε πολύ να γίνει αποδεκτό από τα Τίρανα και εντάσσεται στην γενική κωλυσιεργία που εμφάνισαν οι γείτονες-Σκεπτικοί πολλοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. για την χρησιμότητα μίας τέτοιας αποστολής κάτω από τις δεδομένες συνθήκες παντελούς έλλειψης πνεύματος συνεργασίας.

Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής μεταβαίνει σήμερα τελικά στην Αλβανία, όπως συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας και κατόπιν πολυήμερων συνεννοήσεων των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ο Έλληνας αξιωματικός θα συνεργαστεί με την αλβανική αστυνομία προκειμένου να λάβει όλες τις πληροφορίες που διαθέτει σχετικά με την έρευνα γύρω από τις περιστάσεις του θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα την 28η Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες.

Σημειώνεται ότι το αίτημα καθυστέρησε πολύ να γίνει αποδεκτό από τα Τίρανα και εντάσσεται στην γενική κωλυσιεργία που εμφάνισαν οι γείτονες, ενώ την ίδια ώρα πολλοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν την δυσπιστία τους για την χρησιμότητα μίας τέτοιας αποστολής κάτω από τις δεδομένες συνθήκες παντελούς έλλειψης πνεύματος συνεργασίας που έχουν επιδείξει οι αλβανικές Αρχές.

Πρόσθετα, εκφράζουν την δυσπιστία τους για την αξία του όλου εγχειρήματος αφού ούτως ή άλλως ο αστυνομικός που μεταβαίνει στην Αλβανία θα έχει παθητικό ρόλο στην προανακριτική διαδικασία και δεν θα έχει δικαίωμα παρέμβασης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα