Δολοφονία Τοπαλούδη: Η αγκαλιά της μητέρας της Γαρυφαλλιάς στη μητέρα της Ελένης – “Light δολοφονία δεν υπάρχει”

Δολοφονία Τοπαλούδη: Η αγκαλιά της μητέρας της Γαρυφαλλιάς στη μητέρα της Ελένης – “Light δολοφονία δεν υπάρχει”
Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς αγκαλιάζει τη μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη Eurokinissi

Στο εδώλιο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του ομαδικού βιασμού κάθονται ξανά οι δύο κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. "Να μην υπάρξει άλλο κορίτσι που να βιασθεί και να δολοφονηθεί" είπε ο πατέρας της.

Στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου εισάγεται σήμερα η υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Το δικαστήριο καλείται να αποφανθεί αν οι δύο δράστες της αποτρόπαιης δολοφονίας θα καταδικαστούν σε μικρότερη ποινή ή αν θα παραμείνει ως έχει η ποινή της ισόβιας και επιπλέον 15ετούς κάθειρξης που τους επιβλήθηκε πριν από δύο χρόνια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο . Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο καταδικασθέντες δεν δικαιούνται κανένα ελαφρυντικό.

INTIME NEWS

Στο δικαστήριο βρέθηκε και η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, της νεαρής γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο.

, 2018 , 14 2022. ( /EUROKINISSI) Eurokinissi

Νωρίτερα η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη δήλωσε εμφανώς ταραγμένη πως “light δολοφονία δεν υπάρχει”.

“Η ζωή του κάθε δολοφονημένου παιδιού, που υφίσταται τα πάνδεινα μέχρι να το αποτελειώσουν, να το εξουθενώσουν και να το πετάξουν ζωντανό από τα βράχια είναι δεκαέξι χρόνια και δεν ξέρουμε αν εκτίσουν αυτή την ποινή. Στις δέκα ημέρες μετά την πρωτόδικη απόφαση οι δολοφόνοι μπορούν να ασκήσουν έφεση για να πάρουν ελαφρυντικά. Light δολοφονία δεν υπάρχει. Light kαρδιοεγκεφαλικές κακώσεις στον εγκέφαλο του παιδιού μου δεν υπάρχουν. Στραγγαλισμός με μαχαίρια -πήραν και άλλο μαχαίρι αφού στράβωσε το πρώτο- δεν υπάρχει, έκαναν ότι τους κατέβει στο μυαλό αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Είναι κάτι παραπάνω”

“Δεν θα δεχθώ μείωση της ποινής. Θα τα φέρω όλα τούμπα εγώ, η μάνα της Ελένης” είπε η κα Τοπαλούδη.

Ο πατέρας της Ελένης μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ζήτησε να ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο.

Οπως είπε, η οικογένεια αγωνίζεται για όλες τις κοπέλες που έχουν χάσει άδικα τη ζωής τους, της Καρολάιν, της Γαρυφαλλιάς, της Δώρας.

“Εύχομαι να μην υπάρξει κανένα άλλο κορίτσι που να βιασθεί και να δολοφονηθεί έτσι αποτρόπαια. Ζητάμε να μη μειωθεί η ποινή και τα ισόβια να εκτίονται στο ακέραιο. Όλοι αυτοί επικαλούνται διάφορα ψευτοδικαιολογητικά για να μειώσουν τις ποινές τους. Να σταματήσει αυτό για να μη δικαιούνται να βγαίνουν έξω μετά από κάποια χρόνια και να κάνουν τα ίδια ενδεχομένως”.

INTIME NEWS

 

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι υπεύθυνοι «θα πρέπει να αποφασίσουν, επιτέλους, να βάλουν τον όρο γυναικοκτονία στον ποινικό μας κώδικα. Να μπει και ο όρος “οικονεγειοκτονία γιατί έχουν δολοφονήσει την οικογένεια μας. Πρέπει κάποιοι να μας ακούσουν. Προσπαθούμε να κάνουμε μία ασφαλέστερη κοινωνία”.

Η Κούλα Αρμουτίδου, όπως και σύζυγος της Γιάννης Τοπαλούδης, θα κληθούν να δώσουν ακόμη μία μάχη απέναντι στους δύο άνδρες, που κακοποίησαν το κορίτσι τους και στη συνέχεια το πέταξαν στη θάλασσα, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

H μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη κατα την είσοδό της στο δικαστήριο. Eurokinissi

 

“Περιμένουμε να επιβληθεί η πρωτόδικη ποινή”

“Περιμένουμε να επιβληθεί πάλι η πρωτόδικη ποινή, δηλαδή ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξης. Η πρώτη αφορά την ανθρωποκτονία και η δεύτερη τον ομαδικό βιασμό της Ελένης και τον βασανιστικό θάνατός της”, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Τοπαλούδη, Ευάγγελος Γκιούγκης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο ίδιος “είναι η πιο άγρια δολοφονία που έχει γίνει στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Επί ένα δίωρο την βασάνιζαν, την γρονθοκοπούσαν, την στραγγάλιζαν, την χτυπούσαν με ηλεκτρικό σίδερο και από ύψος δέκα μέτρων την πέταξαν στη θάλασσα ζωντανή. Συνεπώς περιμένουμε την ίδια ποινή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό”.

Ελένη Τοπαλούδη

Όπως επισήμανε ο κ. Γκιούγκης, αν το πρωτόδικο δικαστήριο γινόταν σήμερα η ποινή θα ήταν επαχθέστερη και η ποινή θα ήταν δις ισόβια. Και όπως είπε, οι καταδικασθέντες για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, «μετά από είκοσι χρόνια οι κατηγορούμενοι θα έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση, αλλά δεν θα είναι εύκολο να αποφυλακιστούν».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα