Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η τελευταία λέξη που μου είπε, ήταν "με σκοτώσανε"

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Η τελευταία λέξη που μου είπε, ήταν "με σκοτώσανε"
EUROKINISSI

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας κατέθεσε ο συνεργάτης του αδικοχαμένου ποινικολόγου Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ο οποίος βρισκόταν στο δικηγορικό γραφείο το μοιραίο βράδυ.

"Μπήκα στο γραφείο, ήταν όρθιος, είχε μία μεγάλη κηλίδα αίμα στο πουκάμισο. Η τελευταία λέξη που μου είπε ήταν "με σκοτώσανε". Είχε χλωμιάσει, δεν μπορούσε να μιλήσει, έτρεμε από τον φόβο του. Του είπα να καθίσει στο γραφείο. Άρχισα να παίρνω τηλέφωνο να έρθει βοήθεια. Βγήκα έξω και κατέβηκα κάτω να φωνάξω βοήθεια. Βρήκα μία γιατρό, ανεβήκαμε πάνω αλλά δυστυχώς εκείνη την ώρα είχε καταλήξει".

Με αυτά τα λόγια ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που συμμετείχε στο ραντεβού με τους εκτελεστές, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του αδικοχαμένου δικηγόρου.

ADVERTISING

Ο αυτόπτης μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όλα όσα έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ μέσα στο δικηγορικό γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβρη του 2017. Ο συνεργάτης του θύματος περιέγραψε αναλυτικά πως οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους μπήκαν στο γραφείο αρχικά υποστηρίζοντας πως ήταν πελάτες, χωρίς ωστόσο να δίνουν τις απαραίτητες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Παρά την αρχική άρνηση του Μιχ. Ζαφειρόπουλου να αναλάβει την υπόθεση, σύμφωνα με το μάρτυρα, τελικά ο ένας εκ των δύο ανδρών, ο καταζητούμενος Μάτα, πήγε στο αυτοκίνητο για να πάρει χρήματα για την προκαταβολή. Όταν επέστρεψε όμως έβγαλαν και οι δύο τα όπλα. Η περιγραφή του μάρτυρα είναι καθηλωτική: «Φόρεσαν γάντια και σημάδευαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και εμένα. Είπαν ότι έχουν έρθει από την Κύπρο για την υπόθεση του Αρ. Φλώρου. "Πρέπει να του πεις να μοιράσουμε τα λεφτά από την Κύπρο" είπαν στον Μιχ. Ζαφειρόπουλο. Εκείνος τους απάντησε "εμείς είμαστε δικηγόροι, δεν ξέρω τι μου λέτε". Στη συνέχεια ζήτησαν να μάθουν που μένει ο Αρ. Φλώρος. Μας πήραν και μας πήγαν μέσα στο γραφείο του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Εκεί τους έδωσε ένα κλητήριο θέσπισμα το οποίο είχε πάνω τη διεύθυνση. Ήταν η μόνη στιγμή που ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος κάθισε για να βρει το έγγραφο. Την ώρα που πηγαίναμε στο στο γραφείο του, ο Μάτα είπε στον Ζαφειρόπουλο "να τον προσέχεις" εννοώντας τον Ιμπραχήμ. Ήμασταν και οι δύο όρθιοι. Του ζήτησαν τα έγγραφα της δικογραφίας Φλώρου και τους υπέδειξε που είναι. Με ήρεμο ύφος ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος τους είπε "πάρτε ό, τι θέλετε!". Μετά ο Μάτα βγήκε και πάλι από το γραφείο και μείναμε οι τρεις μας. Τότε, ο Ιμπραχίμ μας ζήτησε ό, τι χρήματα είχαμε πάνω μας. Έβγαλε ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος ένα σεβαστό ποσό, δεν ξέρω πόσα ακριβώς και εγώ 70 ευρώ και του τα δώσαμε. Όταν ξαναμπήκε ο Μάτα ρώτησε τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο εάν έχει όπλο. εάν έχει μπουτόν και που είναι οι κάμερες. Ρώτησε και εάν υπάρχει χρηματοκιβώτιο. Για μία ακόμα φορά τους απάντησε "εδώ είμαστε δικηγόροι, πάρτε ό, τι θέλετε!. Τότε, στο όπλο του Ιμπραχίμ βιδώθηκε ένας σιγαστήρας».

Σύμφωνα με το συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο ίδιος μεταφέρθηκε σε άλλη αίθουσα. «Όταν ήμασταν στον προθάλαμο είπε ο Μάτα στον Ιμπραχίμ "ρίξτου μία στο πόδι". Όταν ήμασταν μόνοι με το Μάτα του είπα "τι σας έχει κάνει, δικηγόρος είναι τη δουλειά του, κάνει" και μου απάντησε "πρέπει να φύγει το μήνυμα". Μου είπε "δε θα σου κάνουμε κάτι". Θα βγεις μόλις φύγουμε από το το γραφείο. Κάτι απηύθυνε στα Αλβανικά και πριν κλείσει την πόρτα άκουσα τον θόρυβο από τον σιγαστήρα και έφυγαν. Φώναξα στο Μιχ. Ζαφειρόπουλο "είστε καλά;". Μπήκα στο γραφείο, ήταν όρθιος, είχε μία μεγάλη κηλίδα αίμα στο πουκάμισο. Η τελευταία λέξη που μου είπε ήταν "με σκοτώσανε"...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζαφειρόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Μάρτυρες που πεθαίνουν, δικηγόροι - μεσάζοντες, απειλές και εκβιασμοί

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Κατάθεσε ο Φλώρος - Κατήγγειλε εκβιασμούς

Δίκη Ζαφειρόπουλου: Απειλές κατά μαρτύρων

SHARE:

24Media Network