Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Βέλη κατά δικηγόρων και Λεκοτσάι εξαπέλυσε ο Αραβαντινός

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Βέλη κατά δικηγόρων και Λεκοτσάι εξαπέλυσε ο Αραβαντινός
O αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνης Αραβαντινός Eurokinissi

Ο αρχιφύλακας κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναφερόμενος στις απειλές που δέχθηκε και ο ίδιος, αλλά και στα όσα του είχε εκμυστηρευτεί ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος.

Τις απειλές που ο ίδιος δέχθηκε από τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας των φυλακών» εξιστόρησε ο Αντώνης Αραβαντινός καταθέτοντας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Τα λεγόμενα μάλιστα, του μάρτυρας ανέβασαν τους τόνους μεταξύ του ίδιου και του Κλ. Λεκοτσάι, ο οποίος αντέδρασε στα όσα άκουσε.

O αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας υποστήριξε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ότι ο Κλ. Λεκοτσάι θεωρούσε ότι ο Αντ. Αραβαντινός ήταν υπεύθυνος για την παραμονή του Αρ. Φλώρου στο ψυχιατρείο των φυλακών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον προσεγγίσει. «Δυστυχώς μόνο εκεί μπορούσε να προστατεύσει το Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο της κατάθεσής του αναφέρθηκε σε απειλές που δέχθηκε ο ίδιος.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας» του τηλεφώνησε και του είπε πως ο Αρ. Φλώρος του χρωστάει χρήματα και πως αν δεν του τα δώσει, τότε θα του τα χρωστάει εκείνος. «Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο Αντ. Αραβαντινός. Παράλληλα, περιέγραψε τον Κλ. Λεκοτσάι ως έναν άνθρωπο «ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας», ενώ απευθυνόμενο στον κατηγορούμενος είπε «Κόζα μόστρα είσαι αλλά ήθελες να γίνεις Κόζα Νόστρα…».

Τα όσα κατέθεσε ο αρχιφύλακας εύλογο ήταν να προκαλέσουν αρκετές φορές την αντίδραση του Κλ. Λεκοτσάι, προκαλώντας ένταση στη διαδικασία.

Λεκοτσάι: Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ…

Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;

Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Αναφορικά με τη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι είχαν μιλήσει λίγες ώρες νωρίτερα στις φυλακές. Σύμφωνα με το μάρτυρα, ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε αναφέρει πως «γίνονταν παζάρι» στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου και πως ζητούσαν από τον Αρ. Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ, για να αποσυρθούν καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων, ενώ κατέληξε λέγοντας: «ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου είχε πει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αριστείδη Φλώρο δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους…».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα