"Δρακόντεια" τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

 Μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου
Μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου INTIME

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός από διάφορες Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας-Στα μέτρα συμμετέχουν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., drones και βεβαίως τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες» εάν και εφόσον χρειαστούν-Θεοδωρικάκος: Να εορταστεί ειρηνικά το Πολυτεχνείο

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται ο φετινός σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί βρίσκονται φέτος επί ποδός από διάφορες Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας, κατά τι αυξημένη δύναμη δηλαδή σε σχέση με άλλες χρονιές. Στα μέτρα συμμετέχουν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., drones για έλεγχο δρόμων ακόμα και ταρατσών πολυκατοικιών στην περιοχή των Εξαρχείων και βεβαίως τα υδροβόλα οχήματα «Αίαντες» εάν και εφόσον χρειαστούν.

ADVERTISING

Ανάμεσα στα μέτρα περιλαμβάνεται η φρούρηση στατικών στόχων, Πρεσβειών, Υπουργείων κλπ., η διασπορά διμοιριών στα πέριξ των οδών του Πολυτεχνείου για περιφρούρηση, διακριτική παρακολούθηση από άντρες της Ασφάλειας και συχνές διελεύσεις από επίμαχα σημεία από άντρες της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «οι Αταίριαστοι» μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε, σχετικά με την επέτειο του Πολυτεχνείου, την Τετάρτη, δήλωσε ότι είναι και «πρέπει να είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ενότητας και γι’ αυτό ο εορτασμός θα πρέπει να είναι ειρηνικός».

Αυτός είναι και ο στόχος της κυβέρνησης τόνισε και πρόσθεσε: «Εξυπακούεται ότι η δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να συμβάλλει με τα μέτρα ασφαλείας, στο να υπάρχει τάξη, ασφάλεια κι ηρεμία στους δρόμους της Αθήνας. Να διαφυλαχθεί η ασφάλεια και των πολιτών οι οποίοι θα εργάζονται και θα κινούνται κανονικά στους δρόμους και η περιουσία των πολιτών» επεσήμανε ο Υπουργός απευθύνοντας και έκκληση στις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση εορτασμού του Πολυτεχνείου να ανταποκριθούν με ευθύνη και να διαφυλάξουν το μήνυμα της επετείου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πολυτεχνείο, Τάκης Θεοδωρικάκος, Επέτειος Πολυτεχνείου
SHARE:

24Media Network