Δύο ελληνικά F-16 εναντίον έξι τουρκικών και πολεμικών πλοίων για να φτάσουν στην Κύπρο

F-16
F-16 EUROKINISSI

Πέρυσι,οι Τούρκοι είχαν "πιαστεί στον ύπνο" και τα ελληνικά F-16 είχαν φθάσει στην παρέλαση της Λευκωσίας ανενόχλητα. Φέτος οι Έλληνες αεροπόροι γνώριζαν ότι θα τους περιμένουν

Τα δύο ελληνικά F-16 που πέταξαν πάνω από τη Λευκωσία κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, δεν έφθασαν στην Κύπρο έτσι απλά!

Όπως γράφει το Militaire.gr χρειάστηκε να κάμψουν την "αντίσταση" τουρκικών πολεμικών πλοίων και έξι τουρκικών F-16 για να "περάσουν" και να φθάσουν στη Λευκωσία!

ADVERTISING

Όπως όλοι είδαμε δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να το κάνουν ,αλλά σημασία έχει η πρόκληση των Τούρκων ,η οποία μάλιστα έγινε και με "διεθνές -νατοϊκό καπέλο"!. Δυτικά της Κύπρου διεξάγεται πολυεθνική άσκηση στην οποία συμμετέχουν τουρκικά πολεμικά πλοία.

Πέρυσι,οι Τούρκοι είχαν "πιαστεί στον ύπνο" και τα ελληνικά F-16 είχαν φθάσει στην παρέλαση της Λευκωσίας ανενόχλητα. Φέτος οι Έλληνες αεροπόροι γνώριζαν ότι θα τους περιμένουν.

Οκτώ ελληνικά F-16, βρέθηκαν αντιμέτωπα με τα ραντάρ των τουρκικών πολεμικών πλοίων και τρία ζεύγη τουρκικών F-16, δυτικά της Κύπρου.

Τα έξι ελληνικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με τα τουρκικά και "άνοιξαν" εύκολα τον δρόμο για τα δύο F-16 που είδαμε να πετούν χαμηλά πάνω από τη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της παρέλασης την οποία παρακολουθούσαν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης.

Όλα αυτά τη στιγμή που στα λόγια τουλάχιστον βρισκόμαστε σε φάση που η Άγκυρα έχει τη διάθεση να "ρίξει τους τόνους της έντασης".

Διαβάστε ακόμη στο militaire.gr:

OLIVES NOIR 2018: Η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Ερντογάν απομακρύνει κι άλλο την Τουρκία από το ΝΑΤΟ

Ο Πορθητής κάνει δοκιμές ανοιχτά της Αττάλειας

24Media Network