Δυσαρεστημένοι με το επίπεδο ζωής τους δηλώνουν οι Έλληνες

Graffiti outside the Polytechnic school in Athens -
Graffiti outside the Polytechnic school in Athens - ACHILLEAS ZAVALLIS / SOOC

Έρευνα της Eurostat κατατάσσει τη χώρα μας στην τελευταία θέση σε ό, τι αφορά την ποιότητα ζωής του, από τις διαπροσωπικές σχέσεις, την κατοικία ως ακόμη και το χρόνο που χρειάζεται για να μεταβεί στην εργασία του (αν έχει)

Οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι είναι οι κάτοικοι της Ευρώπης που δηλώνουν λιγότερο ικανοποιημένοι από το γενικό επίπεδο της ζωής τους. Αυτό προκύπτει από έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με αντικείμενο τις απόψεις των πολιτών των κρατών της ΕΕ για την ποιότητα της ζωής τους γενικά, αλλά και σε εξειδικευμένους τομείς. Ειδικότερα, με βάση την κλίμακα από μηδέν έως δέκα, ο μέσος Ευρωπαίος βαθμολογεί το γενικό επίπεδο ζωής του με 7,1. Οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Ούγγροι και οι Πορτογάλοι το βαθμολογούν με 6,2 ενώ στον αντίποδα, οι Δανοί, οι Φινλανδοί και οι Σουηδοί το βαθμολογούν με 8.

Σε ό,τι αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, ο μέσος Ευρωπαίος τις βαθμολογεί με 7,8 ενώ ο μέσος Έλληνας δίνει βαθμό 7 που είναι και ο μικρότερος μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Ως προς το ζήτημα της κατοικίας, ο μέσος Ευρωπαίος δίνει βαθμολογία 7,5 και ο μέσος Έλληνας 6,6 που είναι από τις χαμηλότερες βαθμολογίες μεταξύ των κρατών της ΕΕ.

Αντιστοίχως, ελάχιστα ικανοποιημένος δηλώνει ο μέσος Έλληνας σε τομείς όπως ο χρόνος διαδρομής από το σπίτι στη δουλειά, το γενικό πλαίσιο της ζωής του, οι χώροι πρασίνου, οι όροι εργασίας, η χρήση του ελεύθερου χρόνου και η οικονομική κατάσταση.

Πηγή: ΑΠΕ

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

SHARE:

24Media Network