Δυστύχημα με Έλληνες στο Βουκουρέστι: 53χρονος από τη Λάρισα το θύμα – 13 τραυματίες σε 3 νοσοκομεία

Δυστύχημα με Έλληνες στο Βουκουρέστι: 53χρονος από τη Λάρισα το θύμα – 13 τραυματίες σε 3 νοσοκομεία
Στιγμιότυπο από το σημείο της τραγωδίας glomex - skai tv

Ο άνδρας που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα στο Βουκουρέστι είναι ένας 53χρονος από τη Λάρισα. Η σύζυγός του είναι μεταξύ των 24 τραυματιών. Επιστρέφουν με πτήσεις στην Ελλάδα αρκετοί από τους επιβάτες.

Οι αρχές ερευνούν τα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος του τουριστικού λεωφορείου, με 47 Έλληνες τουρίστες στη Ρουμανία, το οποίο προσέκρουσε σε μπάρα σήμανσης με τραγικό απολογισμό έναν νεκρό και 24 τραυματίες εκ των οποίων οι 3 σοβαρά.

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε 53χρονο Λαρισαίο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα. Ο άτυχος άνδρας είχε επιβιβαστεί με τη γυναίκα του -η οποία είναι μεταξύ των τριών σοβαρά τραυματιών– στο λεωφορείο προκειμένου να πάνε ταξίδι αναψυχής τις ημέρες των Χριστουγέννων, όμως δυστυχώς αυτό του έμελλε να είναι το τελευταίο.

Τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι AP Photo/Vadim Ghirda

Σύμφωνα με το voria.gr, ερευνάται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε σύγχυση λόγω του συστήματος GPS και ο οδηγός να ακολούθησε λάθος διαδρομή, ενώ σύμφωνα με τα ρουμανικά ΜΜΕ ο οδηγός υποβλήθηκε σε τεστ για αλκοόλ και χρήση ναρκωτικών ουσιών που βγήκαν αρνητικά. Υπάρχουν αναφορές ότι φέρεται να πήγαινε με μεγάλη ταχύτητα λίγο πριν από τη σύγκρουση.

Μιλώντας στους αστυνομικούς για το πώς έγινε το δυστύχημα, ο οδηγός, σε κατάσταση σοκ, φέρεται να δήλωσε ότι ακολουθούσε τις οδηγίες για τη διαδρομή που έκανε μέσω google maps και δεν πρόλαβε να σταματήσει όταν είδε την πινακίδα.

Επιστρέφουν με πτήσεις στην Ελλάδα αρκετοί από τους επιβάτες

Σύμφωνα με την Ελληνίδα πρέσβη στη Ρουμανία Σ. Γραμματά, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΪ, οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους επιστρέφουν αεροπορικώς στην Ελλάδα με πτήση Βουκουρέστι-Αθήνα στις 10:45, ενώ άλλα δύο άτομα θα επιστρέψουν το απόγευμα.

13 ακόμη σε νοσοκομεία

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, μέχρι στιγμής 13 άνθρωποι παραμένουν σε τρια νοσοκομεία, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε ξενοδοχεία του Βουκουρεστίου.

Για τους τραυματίες η πρέσβης ανέφερε ότι πλην των τριών περιπτώσεων, οι γιατροί εκτίμησαν πως οι υπόλοιποι τραυματίες ότι δεν φέρουν σοβαρά τραύματα.

Όπως είπε η κ. Γραμματά, κάποιοι θα πάρουν εξιτήριο ακόμη και σήμερα, για κάποιους άλλους θα χρειαστεί νοσηλεία 2-3 ημερών. Επίσης, δεν μπορούν να επιστρέψουν ακόμη στην Ελλάδα όσοι έχουν δικούς τους ανθρώπους νοσηλευόμενους.

Η Ελληνίδα πρέσβης είπε ακόμη ότι η σύζυγος του άνδρα που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δεν ανήκει στα βαριά περιστατικά και πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν ηλικιωμένοι στο πούλμαν. Συγκεκριμένα, υπήρχαν κάποιοι νεαροί και οι υπόλοιποι ήταν μεταξύ 40 και 60 ετών.

Με χτυπήματα στο κεφάλι ο 53χρονος που ανασύρθηκε νεκρός

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γραμματέας Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, δήλωσε ότι 16 από τους 23 συνολικά τραυματίες βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ μία εξ αυτών είχε προσωρινά διασωληνωθεί. Στο νοσοκομείο βρίσκονται και δύο έφηβοι, καλά στην υγεία τους, που συνοδεύουν τον τραυματισμένο πατέρα τους.

Ταυτόχρονα, η κ. Κωστούλα διέψευσε πληροφορίες ότι το θύμα έχασε τη ζωή του είχε πάθει ανακοπή και ξεκαθάρισε ότι ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα