ΕΔΕ και σχηματισμός δικογραφίας για όλη την βάρδια του Μεταγωγών εξαιτίας της απόδρασης

ΕΔΕ και σχηματισμός δικογραφίας για όλη την βάρδια του Μεταγωγών εξαιτίας της απόδρασης
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΟΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ.(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) eurokinissi

Οι δραπέτες είναι τρεις Αλβανοί, δύο που είχαν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και ένας για ανθρωποκτονία, ενώ αποπειράθηκε να τους ακολουθήσει και ένας Γεωργιανός που κρατείτο επίσης για ανθρωποκτονία, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη-Σχηματίστηκε δικογραφία για ελευθέρωση φυλακισμένων σε βάρος όλων των αστυνομικών της βάρδιας, από τους σκοπούς έως τον Αξιωματικό Υπηρεσίας

Βαρύς πέφτει ο «πέλεκυς» στα κεφάλια όλων των αστυνομικών, ολόκληρης της νυχτερινής βάρδιας στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, ύστερα από την απόδραση τριών επικίνδυνων κακοποιών και την απόπειρα ενός ακόμη, τα μεσάνυχτα, κυριολεκτικά κάτω από την μύτη των υπευθύνων για την κράτησή τους.

Σε βάρος ολόκληρης της νυχτερινής βάρδιας, από τους σκοπούς, έως τον υπεύθυνο βάρδιας στα μόνιτορ παρακολούθησης, τους αξιωματικούς και τον Αξιωματικό Υπηρεσίας, ακολουθήθηκαν ποινικές και διοικητικές διαδικασίες, αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος όλης της αστυνομικής δύναμης για ελευθέρωση φυλακισμένων και δόθηκε εντολή να διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος τους.

Στην Αστυνομία έχει σημάνει συναγερμός, ύστερα από την απόδραση των τριών επικίνδυνων κακοποιών και την απόπειρα ενός τέταρτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δραπέτες χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια εργαλεία με τα οποία κατάφεραν να κόψουν και να λυγίσουν τα κάγκελα στο παράθυρο του κελιού τους, το οποίο βρισκόταν στον 2 όροφο του κτιρίου.

Στη συνέχεια, έδεσαν μεταξύ τους τα σεντόνια τους, φτιάχνοντας έτσι ένα αυτοσχέδιο σχοινί και την άκρη του την έδεσαν στα κάγκελα και καταρριχήθηκαν ο ένας μετά τον άλλον.

Μόλις πάτησαν έδαφος, οι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν και ο τέταρτος, παρότι δεν είχε σημάνει ακόμα συναγερμός για απόδραση και οι δραπέτες δεν είχαν γίνει ακόμα αντιληπτοί, δεν πρόλαβε να διαφύγει και έπεσε κυριολεκτικά πάνω στην προγραμματισμένη περίπολο αστυνομικών στον περίβολο του Μεταγωγών, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και στη συνέχεια να σημάνει συναγερμός για απόδραση σε εξέλιξη.

Πρόκειται για τρεις Αλβανούς, δύο που κρατούνταν και είχαν καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών και ένας για ανθρωποκτονία, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο τέταρτος που αποπειράθηκε να τους ακολουθήσει είναι ένας Γεωργιανός που κρατείτο επίσης για ανθρωποκτονία, ο οποίος συνελήφθη.

Πιο συγκεκριμένα, οι κρατούμενοι είχαν έλθει από τις Φυλακές που κρατούνταν στο Μεταγωγών, για να περάσουν από δίκες και μετά την καταδίκη τους θα επέστρεφαν σε αυτές και συγκεκριμένα, στις Φυλακές, Χανίων, Τρικάλων και Δομοκού αντίστοιχα.

Ο πρώτος καταδικάστηκε σε 10-12 έτη φυλάκιση για διακίνηση ναρκωτικών, ο δεύτερος σε ισόβια για εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών και ο τρίτος επίσης σε ισόβια για ανθρωποκτονία.

Σε εξέλιξη παραμένει μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των τριών δραπετών που κρίνονται ως επικίνδυνοι κακοποιοί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα