Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος από τα Γρεβενά – Δωρίζουν τα όργανά του

Πάτρα: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος από τα Γρεβενά – Δωρίζουν τα όργανά του
Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών EUROKINISSI

Δεν τα κατάφερε τελικά ο 6χρονος που υπέστη ανακοπή στο σπίτι του στα Γρεβενά και τα τελευταία 14ωρα έδινε "μάχη" να κρατηθεί στη ζωή, νοσηλευόμενος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Εγκεφαλικά νεκρό είναι το 6χρονο αγοράκι από τα Γρεβενά, το οποίο υπέστη ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Tempo24.News, οι γονείς του, μέσα στον ανείπωτο πόνο τους, πήραν την απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Ο 6χρονος έδινε “μάχη” για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, καθώς η κατάσταση του ήταν σοβαρότατη τα τελευταία 24ωρα.

Οι γιατροί στη ΜΕΘ Παίδων είχαν προχωρήσει, χθες σε μια διαδικασία “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Το χρονικό του περιστατικού

Το μικρό αγόρι έπαθε ανακοπή, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά ανέλαβε το περιστατικό.

Οι γιατροί στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, όπου μεταφέρθηκε αρχικά, έδωσαν “μάχη” για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας του και το διασωλήνωσαν.

Στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με γιατρό, αναχώρησε το βράδυ της Τρίτης (03/01) από τα Γρεβενά για να μεταφέρει το 6χρονο αγοράκι.

Όπως είχε αναφέρει η ΕΡΤ, στην διάρκεια της διακομιδής το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χάλασε, ενώ κινούνταν στην Ιόνιο Οδό. Ειδοποιήθηκε άλλο ασθενοφόρο που παρέλαβε αμέσως το 6χρονο αγόρι συνεχίζοντας την μεταφορά του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, όπου έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης (04/01).

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα