Τέλος εποχής για την "Ευελπίδων": Εγκρίθηκε η μεταστέγαση των δικαστηρίων

Δικαστήρια της Ευελπίδων
Δικαστήρια της Ευελπίδων EUROKINISSI

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε να προωθήσει τη μεταστέγαση των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων στον Αρειο Πάγο.

Στη μεταστέγαση των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων στον Άρειο Πάγο προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης, η οποία εγκρίθηκε από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Το έργο της μεταστέγασης αφορά στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας από τις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε χώρο κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού, η κατασκευή του έργου είναι ενταγμένη στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και αφορά:

  • Στην ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου για τις ανάγκες του Πρωτοδικείου Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) 40.000 τ.μ. περίπου,
  • Στην ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου για τις ανάγκες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών μικτής επιφάνειας (δόμησης) 10.000 τ.μ. περίπου,
  • Στη λειτουργική ανακατασκευή και στατική ενίσχυση του υφιστάμενου Υπόγειου Χώρου τριών (3) επιπέδων.

Είχε προηγηθεί η υπογραφή σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) για την ωρίμανση του έργου, πριν την υπαγωγή στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network