Αδερφός γνωστού ηθοποιού εκβίαζε φοιτητές του ΑΠΘ

Αδερφός γνωστού ηθοποιού εκβίαζε φοιτητές του ΑΠΘ
PHASMA

Ο απατεώνας αδερφός γνωστού ηθοποιού έλεγε ότι δήθεν είχε πολιτικές γνωριμίες και γνώριζε πρυτάνεις που μπορούσαν να μεσολαβήσουν για τους φοιτητές

Η διερεύνηση καταγγελίας δύο φοιτητών, σχετικά με τον 40χρονο γνωστό αδερφό, επίσης γνωστού ηθοποιού, που τους εξαπάτησε, εκβίασε και απέσπασε χρηματικά ποσά, οδήγησε αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σε βάρος του 40χρονου που είχε παλιότερα μία διαφημιστική εταιρεία και έχει κάνει τηλεοπτικές εκπομπές για... φαντάσματα, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος, εκβίαση, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων. Οι απάτες έγιναν σε βάρος φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, 25χρονος φοιτητής κατήγγειλε ότι, ο δράστης από τον Ιανουάριου του 2016, του παρουσιάσε ψευδώς ότι διαθέτει πολλές διασυνδέσεις με πρυτάνεις και πολιτικές γνωριμίες και ότι μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε να περάσει τα οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής του και να πάρει το πτυχίο του. Επιχείρησε μάλιστα να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ. Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα, αποπειράθηκε να του αποσπάσει, επιπλέον 10.000 ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε Σχολή της επιθυμίας του, έπειτα από πανελλήνιες εξετάσεις που θα έδινε το καλοκαίρι του 2016.

Στη συνέχεια τον απείλησε με τον αντίστροφο τρόπο, ότι δεν θα τον εξυπηρετούσε σε καμία από τις δύο περιπτώσεις και θα φρόντιζε με τις ίδιες “διασυνδέσεις” για τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα, αν δεν του έδινε χρήματα. Έτσι, αποκόμισε παράνομα και εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, ενώ παράλληλα απέσπασε διαδοχικά 1.913 ευρώ, προφασιζόμενος ότι θα τον βοηθούσε σε προσωπικές του υποθέσεις (π.χ. αγορά δικύκλου).

Με τον ίδιο τρόπο δράσης, ο συλληφθείς, από αρχές του έτους αποπειράθηκε να αποσπάσει από συνομήλικο Ιορδανό συμφοιτητή του θύματος, 27.000 ευρώ, ενώ του απέσπασε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 4.310 απειλώντας τον ότι δεν θα περνούσε κανένα μάθημα.

Επιπρόσθετα, αρχές Μαρτίου του 2016, ο δράστης, αφού απαίτησε την καταβολή επιπλέον χρημάτων από τον δεύτερο καταγγέλοντα, την οποία και αρνήθηκε, εισήλθε στη φοιτητική εστία όπου διαμένει και απωθώντας τον, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 10.100 ευρώ και εκεί στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της ληστείας.

Χθες το μεσημέρι, αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν τον 40χρονο αδερφό του γνωστού ηθοποιού στο κέντρο της πόλης, όταν παρέλαβε μέρος του συμφωνηθέντος ποσού από τον Ιορδανό φοιτητή.

Σε έρευνα της οικίας του δράστη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και φωτοτυπίες προσωπικών εγγράφων του 25χρονου Ιορδανού. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν άλλων θυμάτων.

SHARE:

24Media Network