Αγία Βαρβάρα: Καταδίκη 15χρονης για ηθική αυτουργία στον φόνο της μητέρας της

Αγία Βαρβάρα: Καταδίκη 15χρονης για ηθική αυτουργία στον φόνο της μητέρας της
Οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τη δολοφονία της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα Eurokinissi

Η 15χρονη κόρη της 50χρονης που είχε δολοφονηθεί στην Αγία Βαρβάρα, κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία. Καταδικάστηκαν για το φόνο δυο αγόρια ηλικίας 16 και 17 ετών.

“Τίτλοι τέλους” με την καταδίκη των τριών εφήβων για τη στυγερή δολοφονία μίας 50χρονης γυναίκας -μητέρας μίας εκ των καταδικασθέντων– στην Αγία Βαρβάρα έπεσαν ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων.

Το δικαστήριο ύστερα από μία ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ανηθικότητας των κατηγορουμένων, επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και στου τρεις καταδικασθέντες, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα για χορήγηση ελαφρυντικού. Ένοχοι κρίθηκαν ομόφωνα δύο αγόρια ηλικίας 16 και 17 ετών, για τη φυσική αυτουργία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, αλλά και η κόρη του θύματος, 15 ετών, ως ηθική αυτουργός.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των τριών κατηγορουμένων σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κάνοντας αναφορά στη σκληρότητα με την οποία έλαβε χώρα το έγκλημα.

Κατά την κατηγορία, τον περασμένο Νοέμβριο η 50χρονη είχε βρεθεί δολοφονημένη με περισσότερες από 70 μαχαιριές μέσα στο διαμέρισμα στην Αγία Βαρβάρα όπου κατοικούσε με την κόρη της. Το θύμα ήταν δεμένο χειροπόδαρα με ζώνες, και έφερε πλήγματα από μαχαίρι, ενώ το σπίτι είναι άνω κάτω, εμφανίζει εικόνα εκτεταμένης έρευνας, χωρίς ωστόσο η πόρτα να έχει ίχνη παραβίασης. Η 15χρονη κοπέλα αρχικά αγνοείτο, ωστόσο με την εξέλιξη των ερευνών ξετυλίχθηκε η άγρια δολοφονία της γυναίκας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα