Άγιο Όρος: Συνελήφθη ο ιερόσυλος που έκλεψε τα τάματα από την Παναγία την Πορταΐτισσα

Άγιο Όρος: Συνελήφθη ο ιερόσυλος που έκλεψε τα τάματα από την Παναγία την Πορταΐτισσα
Ιερά Μονή Ιβήρων EUROKINISSI

Αρχικά εντοπίστηκαν τα τάματα σε ένα ορεινό εκκλησάκι και ο 56χρονος Ρουμάνος σε δασική έκταση κοντά στην Ιερά Μονή Ζωγράφου.

Εντοπίστηκε στις 9 το βράδυ και συνελήφθη από άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, ο 56χρονος Ρουμάνος ιερόσυλος ο οποίος έκλεψε τα τάματα από την εικόνα της Παναγίας της Πορταΐτισσσας, στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή τα ξημερώματα από τους μοναχούς που έντρομοι ενημέρωσαν την Αστυνομία για αυτό που είχε συμβεί. Μετά από κινητοποίηση της Αστυνομίας εντοπίστηκαν αρχικά το πρωί τα τάματα παρατημένα σε ένα ορεινό εκκλησάκι σε σχετικά κοντινή απόσταση από την Ιερά Μονή Ιβήρων και οι αστυνομικοί τα επέστρεψαν πίσω στους μοναχούς.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίστηκαν, ο οποίος μάλιστα περπάτησε μία τεράστια απόσταση στην προσπάθεια του να διαφύγει με κατεύθυνση την ακτή και περίπου στις 9 το βράδυ εντοπίστηκε τελικά σε δασική έκταση πολύ κοντά στην Ιερά Μονή Ζωγράφου, όπου ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα