Άγνωστοι διέρρηξαν το δικαστικό μέγαρο Αιγίου

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, μετά το τηλεφώνημα αγνώστου σε ιστοσελίδα ο οποίος προειδοποίησε για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην ιταλική πρεσβεία. Στο κτήριο της πρεσβείας έσπευσαν ο αρμόδιες αρχές και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να ερευνήσουν και να εντοπίσουν ενδεχόμενο ύποπτο δέμα.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, μετά το τηλεφώνημα αγνώστου σε ιστοσελίδα ο οποίος προειδοποίησε για ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού στην ιταλική πρεσβεία. Στο κτήριο της πρεσβείας έσπευσαν ο αρμόδιες αρχές και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να ερευνήσουν και να εντοπίσουν ενδεχόμενο ύποπτο δέμα. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Με το κλειδί ασφαλείας ...στο χέρι και το χρηματοκιβώτιο του Δικηγορικού Συλλόγου έφυγαν οι θρασύτατοι διαρρήκτες

Ακόμα και το δικαστικό μέγαρο του Αιγίου έγινε στόχος διαρρηκτών... Φαίνεται πως οι άγνωστοι δράστες γνώριζαν στην πραγματικότητα πως τα δικαστήρια της πόλης είναι ξέφραγο αμπέλι και έτσι δεν δίστασαν να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο κιόλας του δικαστικού μεγάρου, σε πολυσύχναστη οδό της πόλης και να εισέλθουν σαν κύριοι σε αυτό.

Μάλιστα, το δικαστικό μέγαρο δεν διαθέτει συναγερμό στην είσοδο παρά μόνο στον επάνω όροφο που στεγάζεται η Εισαγγελία και τα γραφεία των Ανακριτών, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για ...κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, αφού οι αστυνομικοί αρκέστηκαν σε όσα κατέγραψαν οι κάμερες από τις απέναντι καφετέριες, που σε αντίθεση με τα δικαστήρια, διέθεταν τέτοια συστήματα!

Η Αστυνομιά εκτιμά πως πρόκειται για τουλάχιστον 2-3 άγνωστους δράστες, οι οποίοι μισή ώρα μετά τα ξημερώματα έβαλαν σε εφαρμογή το παράτολμο σχέδιό τους.

Μόλις εισήλθαν στην είσοδο των δικαστηρίων, παραβίασαν και την ξύλινη πόρτα των γραφείων του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης που συστεγάζεται με τα δικαστήρια και αφού εισήλθαν στο γραφείο, ανακάλυψαν ένα βαρύ χρηματοκιβώτιο, το οποίο σήκωσαν και πήραν μαζί τους...

Η τύχη των δραστών ήταν ακόμα πιο μεγάλη όμως αφού μέσα στο ίδιο γραφείο εντόπισαν ακόμα και το κλειδί ασφαλείας του χρηματοκιβωτίου, κάτι που μετέτρεψε την λεία τους ακόμα πιο εύκολη...

Στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου φυλάσσονταν 8.000 ευρώ σε μετρητά και χαρτόσημα και δικαστικά παράβολα του Δημοσίου, αξίας 23.000 ευρώ! Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Αιγίου.

SHARE:

24Media Network