Αίγιο: Βαρύ κατηγορητήριο για τον 28χρονο που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι

Η στιγμή της σύλληψης του 28χρονου οδηγού που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο
Η στιγμή της σύλληψης του 28χρονου οδηγού που παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του γιαγιά και εγγόνι στο Αίγιο PELOP.GR

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει ο 28χρονος,ο οποίος στις 25 Αυγούστου παρέσυρε, τραυμάτισε θανάσιμα και εγκατέλειψε μια 67χρονη γυναίκα και το μόλις ενός έτους εγγόνι της στις Καμάρες Αιγίου.

Βαρύτατο είναι το κατηγορητήριο κατά του 28χρονου σημαιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα την 67χρονη Ευαγγελία Μπούρδου και το ενός έτους εγγονό της Ιωάννη, στο τραγικό συμβάν των Καμαρών το απόγευμα της 25ης Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αφορά επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε θάνατο (κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος) και 3 πλημμελήματα: ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ καθώς και αδικαιολόγητη και ανεύθυνη εγκατάλειψη των βαριά τραυματισμένων θυμάτων.

ADVERTISING

«Από απερισκεψία, δεν είχε όπως όφειλε, διαρκώς στραμμένη την προσοχή του, ως προς την πορεία του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε. Ο κατηγορούμενος δεν προέβλεψε, εξαιτίας της αμελούς (σ.σ. οδηγικής) του συμπεριφοράς, αν και ήταν σε θέση, σύμφωνα με τις προσωπικές του ικανότητες, γνώσεις και ιδιότητες, ν’ αποφύγει», αναφέρει η αντιεισαγγελέας στο κλητήριο θέσπισμά της.

Το βαρύ κατηγορητήριο για τον 28χρονο, καταλήγει: «Ενώ είχε την υποχρέωση να σταματήσει, να προσφέρει βοήθεια στους παθόντες, να παραμείνει στον τόπο του ατυχήματος και να ειδοποιήσει την πλησιέστερη αστυνομική αρχή, εγκατέλειψε, αναπτύσσοντας ταχύτητα».

Τονίζεται ακόμα πως «ενώ ήταν στρατιωτικός, παρέβη τη διάταξη που απαγορεύει την οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος», καθώς η τοξικολογική εξέταση του αίματός του από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναφέρεται σε υπέρβαση του ορίου αλκοόλ σε ποσοστό πάνω από 50%.

«Εκ μέρους της οικογένειας που απώλεσε τα πλέον αγαπημένα τους πρόσωπα, μεταφέρουμε τις εκ βαθέων ευχαριστίες τους για την αμέριστη συμπαράσταση που έλαβαν από πλήθος ανθρώπων, συγγενών, φίλων, γνωστών, συγχωριανών, αλλά και από απλό κόσμο απ’ όλη την Ελλάδα.

Η οικογένεια έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύει ότι θα αποδώσει με δίκαιο και αναλογικό τρόπο όσα αρμόζουν στον άνθρωπο που προκάλεσε την ασύλληπτα οδυνηρή και τραγική απώλεια του βρέφους τους και της γιαγιάς του », ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων Μαρίνος Σκανδάμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Τραγωδία στο Αίγιο: Με 102 χλμ πήρε τη στροφή ο οδηγός και σκότωσε γιαγιά και εγγόνι

Τραγωδία στο Αίγιο: Σημείο "κλειδί" στις έρευνες το σπασμένο τιμόνι του αυτοκινήτου

Τραγωδία στο Αίγιο: Θετικό το αλκοτέστ για τον 28χρονο που σκότωσε γιαγιά και εγγόνι

SHARE:

24Media Network