Αιγύπτιος ψαράς στη δίκη ΧΑ: Θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα

Αιγύπτιος ψαράς στη δίκη ΧΑ: Θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα
Δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην αίθουσα του Εφετείου Αθηνών την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Κατέθεσε ο Αχμέτ Αμπού Χαμάντ. Παρούσα στο ακροατήριο και η ευρωβουλευτής Κ. Κούνεβα

“Είμαστε μελαψοί, μουσουλμάνοι και θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα” ήταν τα λόγια του Αιγύπτιοι ψαρά Αχμέτ Αμπού Χαμάντ, εξηγώντας γιατί ο ίδιος και η οικογένειά του δέχτηκαν την επίθεση στο σπίτι τους στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012. Παρούσα στη δίκη και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την επίθεση “από περίπου 15 άτομα που φορούσαν όλοι μαύρα ρούχα”. Επεσήμανε δε αναφορικά με την ενδυμασία τους πως “όταν είδα τα γράμματα ήξερα πως είναι η Χρυσή Αυγή. Ξέρω το γράμμα Χ” και στη συνέχεια κατέθεσε όπως και ο αδελφός του στο παρελθόν, ότι οι επιτιθέμενοι φώναξαν: “έλα να σου δείξω τι θα σου κάνει η Χρυσή Αυγή”.

Σε ερώτηση του αναπληρωτή Εισαγγελέα γιατί εκτιμά ότι ήταν στόχος της επίθεσης της Χρυσής Αυγής, ο μάρτυρας είπε :”γιατί είμαστε μελαψοί, μουσουλμάνοι και θέλουν να φύγουμε από την Ελλάδα”. Παράλληλα, ο Αιγύπτιος που έχει αναγνωρίσει ήδη δύο εκ των δραστών επανέλαβε τους ισχυρισμούς του υποστηρίζοντας ότι είναι 100% σίγουρος πως είναι αυτοί που είδε από το παράθυρο του σπιτιού του :”τους είδα φάτσα με φάτσα, σαν να διαβάζω βιβλίο.. τόσο κοντά”. Απόντος όμως ενός εκ των κατηγορουμένων η αναγνώριση ενώπιον του δικαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Τέλος, ο μάρτυρας ανέφερε ότι την επόμενη της επίθεσης είχε δεχθεί απόρρητη κλήση όπου ο καλών του είπε πως “θέλουμε να συναντηθούμε για όσα έγιναν χθες” και του πρότεινε αποζημίωση: “εγώ του είπα να δούμε τι θα γίνει με τον Αμπουζίντ που είναι στο νοσοκομείο”.

Παρούσα η Κ. Κούνεβα

Στο δικαστήριο παρευρέθη και η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, η οποία θέλησε να δείξει τη συμπαράστασή της και στην οικογένεια Φύσσα. Σε δηλώσεις της το πρωί, υποστήριξε πως θα μεταφέρει στο ευρωκοινοβούλιο τα τεκταινόμενα στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Το δικαστήριο διέκοψε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα