Άλλη μία αποθήκη με λαθραία ποτά του μεγάλου κυκλώματος βρέθηκε στον Βόλο

Άλλη μία αποθήκη με λαθραία ποτά του μεγάλου κυκλώματος βρέθηκε στον Βόλο

Κατασχέθηκαν άλλες 3.000 φιάλες με λαθραία ποτά από την Βουλγαρία

Εντοπίστηκε άλλη μια αποθήκη της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε πρόσφατα και δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή, παρασκευή και διάθεση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και ποσοτήτων αιθυλικής αλκοόλης.

Η αποθήκη εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, στο χωριό Στεφανοβίκειο Βόλου και την χρησιμοποιούσε ο πρώτος «πυρήνας» της εγκληματικής οργάνωσης.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* 2.680 φιάλες αλκοολούχων ποτών διαφόρων επώνυμων σημάτων, με ετικέτες βουλγάρικης γραφής,

* 4 δεξαμενές χωρητικότητας 1.000,00 λίτρων γεμάτες με οινόπνευμα,

* 54 κενές δεξαμενές χωρητικότητας 1.000,00 λίτρων έκαστη με υπολείμματα οινοπνεύματος,

* 21 κενά πλαστικά βαρέλια χωρητικότητας 220,00 λίτρων έκαστο με υπολείμματα οινοπνεύματος,

* πλήθος ένσημων ετικετών επωνύμων εταιρειών αλκοολούχων ποτών,

* μισός τόνος ξύλα θέρμανσης, τα οποία χρησιμοποιούνταν ως νόμιμο φορτίο για την απόκρυψη των λαθραίων αλκοολούχων ποτών και του οινοπνευματος καθώς και

* φορτηγό αυτοκίνητο με συρόμενη ρυμούκλα και ένα βανάκι.

Επίσης, κινητό τηλέφωνο, το οποίο ταυτοποιήθηκε ως ένα από αυτά που χρησιμοποιούσε μέλος της εγκληματική οργάνωσης, βρέθηκε και κατασχέθηκε σε έρευνες που έγιναν σε αποθηκευτικούς χώρους στην περιοχή του Πειραιά Αττικής, τους οποίους χρησιμοποιούσαν τα μέλη του 2ου πυρήνα για την αποθήκευση και τη διακίνηση των λαθραίων αλκοολούχων ποτών.

Υπενθυμίζεται ότι η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη την 06 Ιουλίου 2016 κατά την διάρκεια επιχείρησης στο πλαίσιο της οποίας είχαν συλληφθεί 13 μέλη της οργάνωσης, ενώ από τις έρευνες που είχαν πραγματοποιηθεί σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, της Μαγνησίας και της Αττικής είχαν βρεθεί και κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών και οινοπνεύματος.

Ενδεικτικά είχαν κατασχεθεί πάνω από 33.000 φιάλες οινοπνευματώδη ποτά, πάνω από 2.600 φιάλες τσίπουρου και ούζου, 11 βαρέλια τσίπουρο, 13 δεξαμενές με αιθυλική αλκοόλη, εργαλεία αποκόλλησης και επικόλλησης ετικετών καθώς και χιλιάδες ένσημες ετικέτες επώνυμων εταιρειών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κύκλωμα λαθρεμπορίου ποτών “έσπρωχνε” ποτά-μπόμπες στην κατανάλωση

SHARE:

24Media Network