Αντικαθιστούσε χρυσές λίρες με φλουριά για βασιλόπιτες και κοσμήματα με φο-μπιζού

Αντικαθιστούσε χρυσές λίρες με φλουριά για βασιλόπιτες και κοσμήματα με φο-μπιζού

Μετά την αποκάλυψη της απάτης με τα κλοπιμαία της συμμορίας των ρομά από τον γνωστό κοσμηματοπώλη του Κολωνακίου και πραγματογνώμονα που συνεργαζόταν με το Παρακαταθηκών, η Ασφάλεια ερευνά και άλλες γνωστές υποθέσεις που έκανε τον εκτιμητή των κλοπιμαίων

Συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο Κολωνάκι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, 63χρονος γνωστός κοσμηματοπώλης για απάτες και υφαιρέσεις κατασχεμένων κοσμημάτων.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για ψευδορκία πραγματογνώμονα, απάτη κατ’ εξακολούθηση και επάγγελμα καθώς και για παραβίαση - υφαίρεση κατασχεθέντων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς, με την ιδιότητα του ως εκτιμητής τιμαλφών, για λογαριασμό του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείου, για κλοπιμαία τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί και αναζητηθεί από θύματα κλοπών και διαρρήξεων και περιέρχονται υπέρ του Δημοσίου,  παρέλαβε από την Ασφάλεια κατασχεμένα κοσμήματα και τιμαλφή από την υπόθεση της συμμορίας των Ρομά που «χτυπούσε» στην Νοτιοανατολική Αττική, για να προβεί στην εκτίμησή τους.

Κατά την επιστροφή των παραδοθέντων κοσμημάτων διαπιστώθηκε ότι μέρος αυτών είχε αντικατασταθεί με άλλα χαμηλότερης αξίας, ενώ επιπλέον είχαν αντικατασταθεί τα συνοδευτικά έγγραφα τους με άλλα χειρόγραφα. Για παράδειγμα αντικαθιστούσε χρυσές λίρες με φλουριά για βασιλόπιτες και χρυσά κοσμήματα με φο-μπιζού.

Αντικαθιστούσε χρυσές λίρες με φλουριά για βασιλόπιτες και κοσμήματα με φο-μπιζού

Ερευνάται επίσης η συμμέτοχη του και σε άλλη γνωστή και συναφή περίπτωση, που κλήθηκε ως εκτιμητής υπέρ του Δημοσίου και συγκεκριμένα αφορά κλοπιμαία με πίνακες υψηλής αξίας που άλλη παρόμοια συμμορία είχε αφαιρέσει από βίλες των Βορείων Προαστίων. Η διαπιστωμένη έως τώρα προκληθείσα ζημιά σε βάρος του Δημοσίου υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ…

Από την έρευνα στην οικία και στο εργαστήριο του στο Κολωνάκι, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος κοσμημάτων, των οποίων η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής ερευνώνται. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στην 'φάκα' της ΕΛ.ΑΣ. πραγματογνώμονας που έκλεβε το δημόσιο

SHARE:

24Media Network