Απάτη σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας από παπά και αστυφύλακα

Απάτη σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας από παπά και αστυφύλακα
Περιπολικό αστυνομίας (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Συνελήφθησαν ιερέας και αστυφύλακας που υπηρετεί στο Α.Τ. Αιγιαλείας για απάτη που προσπάθησαν να στήσουν με δήθεν κλοπή, σε βάρος ασφαλιστικής εταιρείας

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σε βάρος ενός 46χρονου ιερέα και ενός 37χρονου Αστυφύλακα που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας, οι οποίοι συνελήφθησαν την Παρασκευή, για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο συλληφθείς ιερέας δήλωσε ψευδώς κλοπή εξαρτημάτων οχήματος αξίας 10-15.000 ευρώ, κατόπιν προτροπής του συλληφθέντα αστυνομικού, προκειμένου να τύχουν χρηματικής αποζημίωσης από ασφαλιστική εταιρία.

Η «κομπίνα» παπά και αστυνομικού έγινε γρήγορα αντιληπτή από την ασφαλιστική εταιρεία, αφού το ασφαλιστήριο συμβόλαιο το είχαν κάνει μόλις δύο ημέρες πριν την υποτιθέμενη κλοπή, ενώ για να αφαιρεθούν όλα όσα δήθεν είχαν κλαπεί δεν μπορούσαν να είχαν γίνει μέσα σε ένα βράδυ και μάλιστα χρειαζόταν συνεργείο για να γίνει όλη αυτή η διαδικασία… Σύντομα ο ιερέας κλήθηκε για κατάθεση στην Αστυνομία, «έσπασε» και τα ομολόγησε όλα, υποδεικνύοντας και τον ρόλο του αστυνομικού.

Επιπρόσθετα προέκυψε ότι κατά το παρελθόν οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε τρεις ακόμη συναφείς περιπτώσεις. Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ο Αστυφύλακας που υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα