Απόπειρα απόδρασης Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές – Ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματίες

Απόπειρα απόδρασης Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές – Ανταλλαγή πυροβολισμών και τραυματίες

Απόπειρα απόδρασης του κρατούμενου Π. Βλαστού με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων. Ανταλλαγή πυροβολισμών με άνδρες της αστυνομίας. Κατερρίφθη το ελικόπτερο (Pics)

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός επιχείρησε να δραπετεύσει με ελικόπτερο από τις φυλακές το απόγευμα της Κυριακής. Το ελικόπτερο δέχτηκε πυρά και κατερρίφθη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, υπάρχουν τραυματίες, από την κατάρριψη ελικοπτέρου μέσα στις φυλακές, κατά την απόπειρα απόδρασης.

Έβαλαν εναντίον του οι φρουροί της φυλακής και το έριξαν.

Το περιστατικό φαίνεται να έχει γίνει ως εξής:

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα υπάλληλοι της φυλακής στα Τρίκαλα αντιλήφθηκαν απόπειρα απόδρασης και σήμαναν συναγερμό.

Να σημειωθεί εδώ πως φαίνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες για κάποιο “χτύπημα”, μετά τα γεγονότα στον Κορυδαλλό.

Δέχτηκαν πυρά από τους επιβαίνοντες και αμέσως ξεκίνησαν και αυτοί να βάλλουν κατά του ελικοπτέρου.

Τελικά το κατέρριψαν και αυτό σε χώρο δίπλα από τις φυλακές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τραυματίας είναι ο Παναγιώτης Βλαστός, καθώς και ο πιλότος του ελικοπτέρου.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA, κάποιοι  μέσα από το ελικόπτερο πρόλαβαν και πέταξαν ένα σάκο μέσα στο προαύλιο των φυλακών. Η διεύθυνση των φυλακών ανησυχεί διότι ενδέχεται ο σάκος να περιείχε οπλισμό.

Έτσι υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη στις φυλακές και μάλιστα έχει ειδοποιηθεί ειδική δύναμη της αστυνομίας, η ΕΚΑΜ, η οποία θα ελέγξει ειδικά την Α1 πτέρυγα, που έχει απομονωθεί, προκειμένου να βρουν το σάκο αυτόν.

Τραυματισμός Παναγιώτη Βλαστού

Ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται πως τραυματίστηκε λόγω πτώσης από μεγάλο ύψος, πιθανότατα αφότου προσπάθησε ανεπιτυχώς να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο το οποίο είχε προσεγγίσει την αυλή του σωφρονιστικού συγκροτήματος.

Η ανεμόσκαλα που έφερε το ελικόπτερο έπεσε δύο φορές στο προαύλιο των φυλακών, χωρίς ωστόσο ο κρατούμενος να κατορθώσει να δραπετεύσει.

Στις φυλακές μεταβαίνουν ορθοπεδικός και χειρούργος από το Νοσοκομείο Τρικάλων, προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους δύο τραυματίες.

Πηγή φωτό: trikalavoice.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα