Αργολίδα: Ζευγάρι ηλικιωμένων στόλιζε το σπίτι του με αρχαία

Αργολίδα: Ζευγάρι ηλικιωμένων στόλιζε το σπίτι του με αρχαία

Οι δυο ηλικιωμένοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων.

Ένας 84χρνος και μία 80χρονη συνελήφθησαν στην Αργολίδα από αστυνομικούς του τμήματος Ερμιονίδιας, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας “Περί Προστασίας Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς’’.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία τους στο Κρανίδι όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα τμήματα πήλινων αμφορέων και δύο ακέραια πήλινα κανάτια.

ADVERTISING

Τα παραπάνω εξετάστηκαν από αρχαιολόγο ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου. Έτσι, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Οι δυο ηλικιωμένοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων, ενώ η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πώς βρέθηκαν στα χέρια τους οι επίμαχες αρχαιότητες.

Πηγή: 

argolikeseidhseis

24Media Network