Αρνείται όλες τις κατηγορίες ο Γ. Σπανός. Επευφημίες έξω από τα δικαστήρια

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ.(EUROKINISSI-ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε η απολογία του προέδρου της ΕΤΕΚΑ. Αρνείται κάθε κατηγορία. Οπαδοί του Ατρομήτου έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά

Αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, ο οποίος ολοκλήρωσε μετά από τρεις ώρες την κατάθεσή του στον 7ο ανακριτή Πειραιά, ενώ συνεχίζεται η απολογία των υπολοίπων 5 συλληφθέντων, από τους 15 συνολικά.

Αφού ολοκληρωθούν οι απολογίες τους στον ανακριτή θα παρουσιαστούν και στον εισαγγελέα. Στη συνεχεία αναμένεται να συνεδριάσουν ανακριτής και εισαγγελέας, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα προφυλακιστούν ή όχι.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται ότι στην εισαγγελία Πειραιά οδηγήθηκαν το Σάββατο έξι άτομα από τους 15 συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος, ο υπάλληλος του Α' Τελωνείου Πειραιά καθώς και τρία ακόμα άτομα.

Έξω από τα δικαστήρια παραμένουν για συμπαράσταση συγγενείς των συλληφθέντων, εργαζόμενοι της ΕΤΕΚΑ και οπαδοί του Ατρομήτου.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, που κρατούνται στη ΓΑΔΑ, θα απολογηθούν Κυριακή και τη Δευτέρα.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή έλαβε, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους τόνισε ότι από την, μέχρι στιγμής, πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση.

Υποστήριξε ότι, το διαβιβαστικό της ασφάλειας έλεγε για απώλεια δασμών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ο ανακριτής το περιόρισε σήμερα στα 600.000 ευρώ.

Είπε, επίσης, ότι αποδείχτηκε απ΄ όλη την πορεία της ανάκρισης ότι στην ΕΤΕΚΑ δεν γινόταν καμία επιστροφή από το υποτιθέμενο ποσό που έπαιρναν πίσω τα βυτία διότι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υπάρχει φορολογική αποθήκη που ελέγχεται από τελωνειακούς. Μια φορά το 2014 έγινε επιστροφή και έγινε με νόμιμα φορολογικά στοιχεία, συμπλήρωσε.

Γιατί κατηγορούνται

Οι κατηγορίες που βαρύνουν τους συλληφθέντες οι οποίοι είχαν διακινήσει στην αγορά 4,5 εκατ. λίτρα λαθραίο πετρέλαιο, είναι η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία καυσίμων σε βαθμό κακουργήματος, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία κατ΄έξακολούθηση και κατάχρηση εξουσίας.

Τα μέλη του κυκλώματος παρακρατούσαν το ναυτιλιακό πετρέλαιο μετά από ανεφοδιασμό πλοίων ναυτιλιακών εταιρειών και στη συνέχεια μετά από πρόσμιξη με πετρέλαιο κίνησης το διοχέτευαν στα πρατήρια. Πολλές φορές οι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα για να παραλάβουν λιγότερη ποσότητα από αυτήν από αναγράφονταν στα παραστατικά, κατέστρεφαν τα ζυγολόγια ενώ σε άλλες περιπτώσεις γέμιζαν με νερό κάποια από τα διαμερίσματα της δεξαμενής του βυτιοφόρου αυξάνοντας έτσι τεχνηέντως το μικτό βάρος του οχήματος.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι την τελευταία 2ετία ξεπερνούν τα 3.500.000 ευρώ. Έως τώρα έχουν κατασχεθεί 8.000 λίτρα ναυτιλιακού καυσίμου, πέντε βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων και 18.400 ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 6 μήνες, όταν στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας της Δυτικής Αττικής υπήρξαν καταγγελίες για κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων που λυμαίνεται την αγορά, εξαπατώντας ναυτιλιακές εταιρείες και καταναλωτές καυσίμων. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ύστερα από εκτεταμένες έρευνες ζήτησαν και τη συνδρομή του κοριού της ΕΥΠ.

Ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει ότι οι εναντίον του αποδιδόμενες κατηγορίες είναι έωλες και αστήρικτες και ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο εδώλιο ο Γ. Σπανός και οι άλλοι κατηγορούμενοι για λαθρεμπόριο καυσίμων

SHARE:

24Media Network