Αστυνομικός για το φόνο Φύσσα: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο

Στιγμιότυπο από την κατάθεση της αστυνομικού της ομάδας "ΔΙΑΣ" Αγγελικής Λεγάτου στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από την κατάθεση της αστυνομικού της ομάδας "ΔΙΑΣ" Αγγελικής Λεγάτου στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" στην δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Σε σειρά ερωτήσεων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τις ενέργειες της αστυνομίας προχώρησαν οι συνήγοροι στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Η αστυνομικός Αγγελική Λεγάτου είπε -όπως και χθες- ότι εκείνο το βράδυ φοβήθηκε άλλα "ποτέ δεν προτάσσουμε το όπλο και δεν σημαδεύουμε κανέναν. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο το βράδυ, δεν είχαμε απειλή από όπλο".

Και σήμερα συνεχίστηκαν οι παρατηρήσεις της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη η οποία στη θέση της μάρτυρος πως "όλα έγιναν πολύ βιαστικά και δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω" είπε: "Μα για εκείνη την ώρα σας έχουμε, δεν σας έχουμε για ήρεμες καταστάσεις, το θεωρείτε παράλογο; Τον αστυνομικό τον έχουμε για να μας προστατεύει. Οκτώ αστυνομικοί πήγατε εκεί, θα μπορούσε να αποτραπεί αυτό που έχει γίνει;"

Μάρτυρας: Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε άλλο, κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε, δεν καταλαβαίνω αυτή την επίθεση.

Πρόεδρος : Άρα το είχατε δεδομένο....

Μάρτυρας: Πιάσαμε μετά το δράστη. Δεν πιάσαμε κάποιον άλλον γιατί δεν ειχε διαπραχθεί κάποια αξιόποινη πράξη. Να τους πιάναμε επειδή έτρεχαν;

Απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων  η νεαρή αστυνομικός αναφέρθηκε στη στιγμή που "χώρισαν" τον Γ. Ρουπακιά και τον Παύλο Φύσσα οι οποίοι "χτυπιόντουσαν".

Όπως είπε, ο Παύλος Φύσσας ήταν "ο πιο εξαγριωμένος, δυνατός, ψηλό παλικάρι και χρειάζονταν δυο άτομα για να τον τραβήξουμε πίσω. Εγώ δεν μπορούσα μόνη μου" είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας διευκρινίζοντας ότι είχε προηγηθεί το μαχαίρωμα. "Βλέπετε μια συμπλοκή μεταξύ δύο αντρών ...πηγαίνετε στο σημείο τραβάτε τον επιτιθέμενο ή τον αμυνόμενο, τον αδύνατο ή τον δυνατό; Γιατί πιάσατε τον Φύσσα και όχι τον Ρουπακιά" επέμεινε ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά . " Ήταν πιο εξαγριωμένος , φώναζε και έβριζε ενώ ο Ρουπακιάς δεν έλεγε κάτι " είπε η αστυνομικός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δίκη Χρυσής Αυγής. Παραδοχή αστυνομικού: 'Δεν είμαστε εκπαιδευμένοι'

SHARE:

24Media Network