Χειροπέδες σε τρία άτομα από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για διάρρηξη σε οικία στην Αρτέμιδα

Χειροπέδες σε τρία άτομα από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. για διάρρηξη σε οικία στην Αρτέμιδα
ΔΙΑΣ eurokinissi

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πραγματοποιούσαν περιπολία, συνέλαβαν τρία άτομα την ώρα της διάρρηξης. Από την έρευνα σε βάρος τους, εξιχνιάστηκε άλλη μία ληστεία στα Μέγαρα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτόφωρου, πρωινές ώρες της Πέμπτης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο Γεωργιανοί, 30 και 47 ετών και ένας 34χρονος Έλληνας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία, της παράβαση του νόμου περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Πέμπτης, οι δράστες αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία στην περιοχή της Αρτέμιδας. Περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 30χρονο εντός αυτοκινήτου (που ήταν ο τσιλιαδόρος) έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με χειρουργική μάσκα.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον 47χρονο που είχε ειδοποιηθεί από τον συνεργό του να εξέρχεται από οικία, που μόλις είχε διαρρήξει, έχοντας και αυτός καλυμμένο το πρόσωπο με τον ίδιο τρόπο, φορώντας και γάντια και τον 34χρονο, ο οποίος βρισκόταν στην αυλή άλλης οικίας.

Στη θέα των αστυνομικών, ο 47χρονος πέταξε τα γάντια που φορούσε, ενώ ο 34χρονος απέρριψε τσαντάκι με διαρρηκτικά εργαλεία. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν άμεσα τους κατηγορουμένους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας, όπου και συνελήφθησαν.

Μετά από έρευνα στην κατοχή τους και εντός του αυτοκινήτου τους, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, μαχαίρι, σπρέι πιπεριού, δύο κινητά τηλέφωνα και γάντια.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας μία ακόμα περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα στα Μέγαρα στις 7 Δεκεμβρίου, όταν ο 30χρονος και ο 47χρονος εισήλθαν σε οικία και αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, διαφεύγοντας με το ανωτέρω αναφερόμενο αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η έρευνα για τη συμμετοχή τους σε άλλες περιπτώσεις συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα