Χειροπέδες στους ληστές με τις μάσκες – Γνωστός ο ένας από τη συμμορία με τα χρηματοκιβώτια

Χειροπέδες στους ληστές με τις μάσκες – Γνωστός ο ένας από τη συμμορία με τα χρηματοκιβώτια
Περιπολικό της ΕΛΑΣ Eurokinissi

Ούτε χρόνο δεν έκατσε στην φυλακή ως μέλος των ληστών των χρηματοκιβωτίων ο ένας από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν ως οι "ληστές με τις μάσκες". Έκανε χρήση της υφιστάμενης νομοθεσίας και ξαναρίχτηκε στις ένοπλες ληστείες.

Μόλις τον Μάιο του 2017 εξαρθρώθηκε η συμμορία των «ληστών των χρηματοκιβωτίων» που είχε ρημάξει δεκάδες επιχειρήσεις στις εισβολές και τις βίαιες ληστείες.

Ένας από τους κατηγορούμενους Ρωσοπόντιους και πολύ σκληρός κακοποιός δεν πρόλαβε ούτε χρόνο να συμπληρώσει στη φυλακή, έκανε χρήση της υφιστάμενης νομοθεσίας, βγήκε έξω σαν να μην έτρεχε τίποτα και ρίχτηκε ξανά στις ένοπλες ληστείες…

Είναι η κλασσική απόδειξη για πολλοστή δυστυχώς φορά που εκτίθενται στον μέγιστο βαθμό η Πολιτεία για τους νόμους που ψηφίζει και η Δικαιοσύνη για τις αποφάσεις της, που επιμένουν να αδιαφορούν για την εικόνα που εισπράττουν οι αστυνομικοί αλλά και οι ίδιοι οι κακοποιοί, οι οποίοι στο πρόσωπο αυτών των «λειτουργών» έχουν ανακαλύψει τον Παράδεισο της ατιμωρησίας.

Πιο συγκεκριμένα, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες της περασμένη Παρασκευής, στη περιοχή των Αχαρνών, δύο ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ηλικίας 24 και 33 ετών, διότι νωρίτερα είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην ίδια περιοχή.

Η σύλληψη τους επετεύχθη από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., στο πλαίσιο επισταμένων αναζητήσεων στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών της ληστείας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με αποκριάτικες μάσκες σιλικόνης και φορώντας καπέλα, εισήλθαν στο κοσμηματοπωλείο και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν κοσμήματα.

Στη συνέχεια, διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσυκλέτα, την οποία εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση, και απέρριψαν σε κάδο απορριμμάτων τον ρουχισμό και τα λοιπά είδη μεταμφίεσης που έφεραν.

Στην κατοχή τους καθώς και από τις έρευνες σε χώρους και κάδους απορριμμάτων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και ασύρματος, αποκριάτικη μάσκα, δύο κασετίνες με κοσμήματα, είδη υπόδησης και ένδυσης (πουκάμισα, καπέλα κλπ.) και έξι πλαστικά δεματικά (tire – up). Επίσης, κατασχέθηκε και η κλεμμένη μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς.

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε επιπλέον ότι ο 33χρονος συλληφθείς είναι ο δράστης της ένοπλης ληστείας, στις 20 Ιουλίου, σε υποκατάστημα τράπεζας που στεγάζεται στο Αττικό Νοσοκομείο, όπου ομοίως φέροντας αποκριάτικη μάσκα και με την απειλή όπλου απέσπασε χρηματικό ποσό.

Επισημαίνεται ότι οι και οι δυο δράστες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για την τέλεση όμοιων καθώς και άλλων αδικημάτων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων, συνεχίζονται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα