Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ειδικός στα «ριφιφί» και με προτίμηση στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

Όχημα της αστυνομίας
Όχημα της αστυνομίας EUROKINISSI

Εξιχνιάσθηκαν 10 περιπτώσεις, σε Αθήνα και Λάρισα, ενώ ο δράστης ήταν σεσημασμένος με 14 χρόνια φυλακή για παρόμοιους λόγους-Κατόπτευε πρώτα τα καταστήματα που έβαζε στο στόχαστρό του, πάντα γνωστές αλυσίδες και στη συνέχεια με την μέθοδο του «ριφιφί» έμπαινε σε αυτά και άρπαζε κινητά τηλέφωνα και λάπτοπ-Η αξία της συνολικής του λείας ξεπερνά τα 150.000 ευρώ

Συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου, ένας 38χρονος Έλληνας για κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και κινητών τηλεφώνων κυρίως με τη μέθοδο του «ριφιφί».

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο δράστης κινούμενος με πολυτελές όχημα εντόπιζε τα καταστήματα σε μεγάλους οδικούς άξονες και στη συνέχεια, κατά τις νυχτερινές ώρες, τα προσέγγιζε εκ νέου με σκοπό να εισέλθει σε αυτά με τρόπο ώστε να μην ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.

Πιο αναλυτικά, ο δράστης κατά τη προσφιλή του μέθοδο, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προέβαινε σε διάνοιξη οπών είτε σε τοίχο είτε σε υαλοπίνακα στο πλάι των καταστημάτων ή σε τοίχους άλλων εφαπτόμενων κτιρίων (μέθοδος ριφιφί). Από το εσωτερικό τους αφαιρούσε κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευε σε δίκτυο κλεπταποδόχων αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά οφέλη. Στην κατοχή του, καθώς και στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων και φορητών υπολογιστών, πιστόλι, 83 φυσίγγια, φορητός ασύρματος, διάφορα εργαλεία, 49,5 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και το όχημα που χρησιμοποιούσε. Από τη μέχρι τώρα έρευνα, προέκυψε ότι ο 38χρονος έχει διαπράξει από τον περασμένο Φεβρουάριο, 9 κλοπές στην Αθήνα και μία στη Λάρισα. Επιπρόσθετα, εκτιμάται ότι η αξία των αφαιρεθέντων υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: