Χιλιάδες "μαϊμού" προϊόντα κατασχέθηκαν στην Αγία Βαρβάρα-Οι δράστες είχαν μέχρι και πολυβόλα

Διακίνηση απομιμητικών προϊόντων
Διακίνηση απομιμητικών προϊόντων ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχτηκαν καταστήματα και πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.191 τεμάχια - αξεσουάρ και είδη ένδυσης και υπόδησης, πολεμικό τυφέκιο, υποπολυβόλο, πιστόλι replica και δύο κυνηγετικές καραμπίνες, καθώς επίσης πλήθος από σφαίρες και 5.760 κάλπικα νομίσματα των δύο ευρώ

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου και της διακίνησης απομιμητικών προϊόντων, από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, η οποία εξελίχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής καθώς και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ.

Κατασχέθηκαν προϊόντα απομίμηση
Κατασχέθηκαν προϊόντα απομίμηση ΕΛ.ΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχτηκαν καταστήματα και πραγματοποιήθηκε έρευνα σε οικία. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.191 τεμάχια - αξεσουάρ και είδη ένδυσης και υπόδησης (ρούχα, παπούτσια, τσάντες, γυαλιά ηλίου), πολεμικό τυφέκιο, υποπολυβόλο, πιστόλι replica και δύο κυνηγετικές καραμπίνες.

Πρόσθετα, βρέθηκαν 426 φυσίγγια, αλεξίσφαιρο γιλέκο, 5.760 κίβδηλα κέρματα των 2 ευρώ, κλειδιά και σημειώσεις από τα καταστήματα και το χρηματικό ποσό των 8.750 ευρώ.

Κατασχέθηκαν προϊόντα απομίμηση
Κατασχέθηκαν προϊόντα απομίμηση ΕΛ.ΑΣ.

Επιπλέον, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παραχάραξης, πλαστογραφίας μετά χρήσεως, αθέμιτου ανταγωνισμού, της νομοθεσίας για τα σήματα και περί όπλων.

Σημειώνεται ότι το επιδιωκόμενο όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων, καθώς και η ζημία των σηματούχων εταιρειών, σύμφωνα με εκτιμήσεις πραγματογνωμόνων, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Κατασχέθηκαν προϊόντα απομίμηση
Κατασχέθηκαν προϊόντα απομίμηση ΕΛ.ΑΣ.

Τα κατασχεμένα εμπορεύματα καταστράφηκαν, με μέριμνα των δικαιούχων σηματούχων εταιρειών, σε ειδικές εγκαταστάσεις. Τα όπλα θα αποσταλούν στη εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, ενώ τα φυσίγγια θα αποσταλούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Στρατού για καταστροφή.

Τα κατασχεθέντα νομίσματα απεστάλησαν για εξέταση στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι κίβδηλα και θα αποσταλούν περαιτέρω στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ το κατασχεθέν χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Κατασχέθηκαν προϊόντα απομίμηση
Κατασχέθηκαν προϊόντα απομίμηση ΕΛ.ΑΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: